<3

dsc00120 (MMS)

<3


Söndagsmys


Vår älskade lilla tös är störtförtjust i Happy Feet, hon älskar att dom dansar och sjunger så mycket och dom är ju faktiskt väldigt söta. Tvåan går ju på Bio nu och vi slog till och gick på den idag. Även denna var mycket uppskattad fastän att det blev lite läskigt ibland med det höga ljudet och den läskiga sälen.
Vi hann även med en lunch inne på McDonalds där det åts nuggets och lektes med Mästerkatten. Hemma blev det en promenad i den bitande kylan och nu sitter vi hela familjen och spelar Nintendo, Aurora tog dock en paus med ett mysigt bad med massa skum men nu är hon back on track och ska vara med igen. Det är många high five och YEEES som kommer från tösen. Härliga onge ♥


det är ingen vanlig dag . . .

Vaknade upp av att min underbara man kom in med frukosten på sängen till mig. Idag var en dag då det verkligen behövdes, var motigt att gå upp fastän att det var min födelsedag. Lillan hoppade upp i sängen, sa Grattis och gav mig världens kram och det gav mig lite mer styrka och ork. Hon är så härlig min lilla loppa ♥ Jag och loppan fortsatte att mysa och mannen åkte iväg för att handla lite. Han kom hem med en jättefin kofta som jag spanat på sen i höstas men inte riktigt fått tummen ur att köpa. Några vänner kom senare förbi på fika och med sig hade dom en finfin present som uppskattas, en superfin "doftkopp" med tillhörande doft - nytvättat. Strax efter att dom åkt så kom farmor, farfar, kusin, mamma, pappa, lillebror, syster, sambo och barn. Fick de presenter som jag önskat mig, pengar, Hannah Graafs gravidtränings dvd, hantlar, pilatesboll och gummiband. Blev goa frallor och en smaskig tårta som mannen min bakat, en helt härligt dag med andra ord. Nu ligger lillan och sover, mannen pular med saker i köket och jag sitter bara och tar det hur lugnt som helst :)

 


jobbig väntan!

Har varit en riktigt lång dag som tagit massor utav energi från mig och det nästkommande två veckorna kommer vara ännu värre. Tur att jag har så underbara människor i min närhet som hjälper pch stöttar mig och får mig på lite andra tankar så att detta inte äter upp mig totalt! Jag ska försöka göra en lång och känslosam historia lite kortare . . .

Fick en blödning i förmiddags, ringde barnmorskan som hade ett skitsurt bemötande och menade på att "livet är hårt, tufft och krasst så är det ett missfall så får du acceptera det". Jag bröt ihop i stor ångest och oro men allt hon sa vid det tillfället var "blöder du hela helgen får du ringa till kvinnokliniken på måndag och hoppas på att dom kan ge dig en tid". Jag grät ännu mer och sen avslutade hon med ett kort Hejdå! Helt förstörd ringde jag mannen som i sin tur ringde några samtal för jag klarade inte av det, det slutade med ett akutbesök som ledan ledde till förlossningen. Där mötte jag en underbar läkare som sa att det såg ut som att jag bara var i vecka 6 (fast vi trott att det varit vecka tolv utifrån sista mens). Det verkade konstigt då min senaste mens som sagt var den 10e November och jag plussade för 6 veckor sen. Sen det andra alternativet som också var troligt är att det är ett foster i vecka tolv som inte utvecklats ordentligt. Så jag skulle bara vänta och se och om ungefär två veckor vet vi. Ska på inskrivning då och ska även få ett nytt UL för att kolla så att det ser ok ut. Så just nu hoppas jag så inibomben på att det är en totalt felräkning och att mensen hoppat över en månad så att det är felberäknat med ungefär 6 veckor. För något annat orkar jag bara inte med!


Hallojsan!

Landat i soffan efter en kväll i skolan, läser ju numera flex och handledningstillfällena är på kvällstid. Passar mig perfekt! Man får mycket gjort på dagarna och de kvällar som man behöver sin handledning blir ju lite egen tid. Fick reda på att vi inte behöver komma på handledningstillfällena om vi inte behöver någon hjälp, de är bara två gånger som man måste vara där och det är på en muntlig redovisning och slutprovet. Hur skönt?! Sen räknade vi ut i vilken takt vi ska lämna in uppgifterna för att vara i fas - 1 assignment / varannan vecka. Det kan jag definitivt leva med. Detta gäller ju då Engelskan, hur Matten är upplagd får jag veta på Tisdag.


mums i magen!

Aurora direkt efter att hon slickat skålen ren på kladdkakesmet
"Kladdkaka är gotti gotti gotti, magen säger nami nami nami"


s v u l l o


mitt lilla kvällsgodis såhär i början på veckan!


Tjolahopp Tjolahej!

Hade mammsen på besök i middags/eftermiddags, blev lite kaffe och tjöt. Tidigare bodde vi väldigt närma mina föräldrar och då blev det att man sågs väldigt ofta det är lite mindre av den varan men det betyder bara att det blir mycket mer kvalité och mys när vi ses ♥ Vi var och hämtade Aurora tillsammans på dagis och vår ilska sen imorse på varandra hade såklart släppt, fick världens leende och en bamsekram när hon såg mig. Sedan åkte vi in mot stan och mötte upp my man och mamma åkte vidare hem till sig. Vi andra tog en fika på stan sedan åkte jag till skolan och Andreas och Aurora åkte till bamsegympan . . . jag kom inte långt därefter då det hängde en lapp om att lektionen va inställd. Påvägen hem kläckte jag ur mig att jag var sugen på McD så vi åkte inom där och beställde mat. Blev lite fel i beställningen men till vår fördel. Hade fått ett gäng extra chicken nuggets, mumsigt! Har haft lite soffmys och nu läser min ena älskling för min andra älskling, ser och låter helt underbart ♥


conscience

Usch vilken morgon! Den började dock bra med lite mys i sängen men efter det gick det bara utför. Aurora och jag har inte alls varit kompatibla denna morgon. Var de inte bråk om de ena så var det om det andra. Mitt uppe i det så är det bara hemskt frustrerande både för henne och för mig. Väl på dagis blev det bättre, fick en liten kram innan jag gick. Det känns inte alls ok att ha en sådanhär morgon. Kommer tänka på det ända tills jag hämtar henne igen.


klicketiklicketiklick

De börjar bli farligt med tradera för mig märker jag!

a day

 

Morgonen bjöd på en försenad dagislämning och full stress till bussen. Mötte upp barndomsvännen Disa för en frukost som var välbehövlig, magen kurrade för kung och fosterland! Sprang sedan runt tillsammans på stan, jag behövde lite skolsaker, en födelsedagspresent till Auroras kusin och även lämna in min jäkla telefon som nu är inne på lagning för fjärde gången och dom har bytt ut samma saker två av gångerna och den funkar ändå inte så jag hoppas att dom tar ett klokt beslut och ger mig en nu för jag orkar inte med skiten mer. Blev lite spring i massa inrednings och pryl butiker och sedan promenerade jag bort till min intervju. Intervjun kändes riktigt bra och jag ska få ett besked på fredag så vi får hålla tummarna. Hem för dagishämtning och sedan gjorde vi oss lite schnygga för att gå på kalas. Lika trevligt som vanligt hos Auroras kusiner :) Nu har vi varit hemma ett tag, Aurora sover, mannen spelar nintendo och jag traderar, skön Måndagskväll med andra ord. Me like me like!


sött sött sött

Har glömt att visa er vad som fick följa med hem från stan i förra veckan. Har länge varit på jakt efter söta knoppar till Auroras garderober. Har letat i lite olika butiker på stan men inte riktigt hittat vad jag sökt. Men var inne på Åhléns och minns inte riktigt vad jag egentligen skulle ha men råkade springa på ett par helt underbara knoppar som kommer passa riktigt fint i Auroras fina rum :)


smaskens

mms_img23381 (MMS)

smaskens


Nostalgi

mms_img55166 (MMS)

Nostalgi


Boom badoom boom boom


Våran förmiddag . . . i bilder







Wiiiie

mms_img22065 (MMS)

Wiiiie


titta, kom å titta

Gissa vem som blev glad över snön som låg på marken idag om inte min lilla tös. Hon stod länge i fönstret för att försäkra sig om att snön verkligen låg där. Hon var snabb på att fråga om vi skulle ut och åka pulka, fastän att klockan inte slagit sju än. Jag förklarade för henne att vi först ska äta lite frukost och sen skulle jag bara tvätta lite. Nu har frukosten åkt ner i magen och tvättmaskinen går för fullt. Så ska vi gå ut nu då? Nej, Aurora vill mysa lite i soffan och ta lite mer yoggi. Och mys de säger man väl ändå inte nej till, inte jag iallafall ♥


R . . .


Dags att försöka dricka lite kaffe, sjukt sugen. Till det hade jag tänkt att skiva upp lite kiwi,
vet inte hur många jag ätit den senaste veckan men gott är det. Planen för kvällen är att gosa in
mig i soffan och kolla på min nya favoritserie, revenge.


Snake Rattle n' Roll


du & jag under täcket, baby


Idag bjuds det på . . .

foto0017 (MMS)

Idag bjuds det på . . .


for the record

Aurora redan bestämt både kön och namn på bebisen.
Det bra SKA bli en pojke och ett annat namn är Eric Saade är inte acceptabelt!


t i s d a g

Idag har vi hunnit med mycket, för det första tog vi oss en härlig sovmorgon. Blivit mycket av den varan på sista tiden och både jag och Aurora gillar det. Plockade undan massa saker innan det blev dags för en cykelrundan och på denna rundan blev även handling gjort. Mamma och pappa kom förbi på lunch och fika. När dom hade åkt var planen att vila för att sedan åka till stan men Aurora var sugen på stan på en gång och så fick det bli. Inhandlade nya vantar till både henne och mig, en ny bok till henne och även en vattenflaska till gympan. Mannen slutade tidigare och kom in till stan för att möta upp oss, en liten fika hann vi med innan jag skulle till skolan för upprop och dom till gympan. Efter det handling för att sedan hem och äta, nu är det soffläge!


Nöjd tjej då det ÄNTLIGEN blev tisdag och dags för BamseGympan. Fick även
köpt sin efterlängtade tröja. Då hon inte kunde ha den på gympan för att man
fick köpa den efteråt så fick hon lov att sova i den och det gillades mycket.


härliga unge!

Aurora: Mamma, kommer bebisen ut ur snippan?
Jag: Ja, det gör den.
Aurora: Hahahahahaha . . . ååå va trött jag är!


my weekend. . . broadly

Friday
Hade avslutning i skolan på förmiddagen och sedan blev det hem för att mysa med Aurora. Underbara
svärföräldrarna kom förbi en sväng med blommor och present, ett superfint armband. På kvällen blev
det restaurangbesök med mamma och syster och efter det gick vi på bio. Hamilton - klart sevärd!

Saturday
Sovmorgon och sedan mysdag deluxe! Blev inte många knop gjorda utan mest kramar och pussar.
Sådana dagar är helt underbara att ha, gillar dom mycket. På kvällen gjorde mannen supergod mat
och vi hade en kanonkväll. Underbart!

Sunday
Wörki Wörki all day long ( 9 - 21 )


happy ending?

Nyss hemkommen från avslutningen i skolan. Samtidigt som det kändes väldigt skönt att sitta där och veta att det var det absolut sista dagen så var de samtidigt lite ledsamt. Har haft så himla roligt under skoltiden och helt underbara klasskompisar och lärare. Avslutningen bestod av massa prat, tal, tårta, te och självklart fick vi finfina rosor och ett litet tänkvärt kort. Känns dock inte ännu som vi har slutat, det har inte riktigt landat i mig. Men den känslan landar väl när man får hem betygen, då vet man att det verkligen är slut. Iallafall med undersköterse utbildningen, jag ska ju på det igen nästa vecka och läsa lite enstaka kurser på distans . . .


En ny titel

& då kan jag titulera mig som Undersköterska :)

Heja Bamse!

Via en mamma i min gamla mammagrupp så fick jag reda på att det fanns något som hette Bamsegympa här i Halmstad. Jag gick genast in på google och sökte runt lite och hittade sidan. Mejlade snabbt som tusan för att försöka få en plats till Aurora, tanken var att hon skulle börja idag men där var det fullt så vi började redan igår. Jag fjäskade in mig på en grupp som är för barn 4 - 6 år, trots att Aurora inte fyller 4 år förens i sommar. Vi fick lov att testa på för att se hur hon hängde med på gympan. Hon hängde med väldigt bra och var superduktig, var härligt att se henne så glad som hon var på gympan. Så ja, nu är de gympa varje tisdagkväll för Aurora och gissa om hon är glad över detta?! Tanken är ju att man bara nu i början ska vara med som förälder men sen ska man lämna gympahallen men jag tror inte att det är några problem för Aurora verkade inte bry sig så mycket om oss utan va mer inne i gympan och sa till lärarna om det var något.


food!

Idag var det jag som stod för matlagningen för ovanlighetens skull. Eftersom mannen äter GI och jag har ett favorit recept när det gäller just GI så var valet enkelt GI-Lasagne, fast jag följer inte receptet utan jag kör lite eget.

2 zuchini
1 gul lök
1 pkt passerade tomater
2,5 dl cräm fräs
1 pkt tacokrydda

Börja med att skära zuchinin i lagom tunna skivor, lägg dom på en kökshandduk och salta lite lätt. Vänd sedan på dom efter ett tag och salta andra sidan. Detta drar ut vätskan ut zuchinin. Fräs sedan löken, lägg i färsen, i med tacokryddan, cräm fräsen och de passerade tomaterna. Låt det puttra ett tag. Varva sedan zuchinin med färsen. Börja med zuchini och avsluta med färsen och riv gärna lite ost över innan du stoppar in lasagnen i ugnen. 225 grader i 20 - 30 minuter. MUMS!


snowflakes

När vi åkte hem från hästarna idag så började det att snöa och Aurora rusade fram till mommo och frågade "snörar det mommo?". Nu har vi varit hemma ett tag och det fortsätter att snöa, ganska stora flingor och ganska mycket . Vi (läs Aurora) hoppas på att det kommer lägga sig några centimetrar och att det ligger kvar. Mest av allt hoppas vi att det går att åka lite pulka redan idag men om det inte går idag så får hon hoppas ännu mer på morgondagen. Hon står just nu i fönstret, pekar på snön och har ett stort leende och säger "ligg kvar nu snö, jag vill faktiskt åka på min nya pulka". Så ja, vi får hoppas på att den lyder lilla tösen nu då.


Kåv mä brö

mms_img11166 (MMS)

Kåv mä brö


m o m e n t

Oj, har glömt att berätta om en mysig grej som hände igår. Jag satt med världens leende och fick tårar i ögonen. Aurora hoppade upp i mitt knä och satt med sitt ansikte mot mitt, sen hoppade hon lite längre bak och la händerna på min mage och började sjunga för bebisen. Först sjöng hon lille katt och sedan sjöng hon en egen sång som handlade om att kossor är snälla. Lillebror/lillasyster har tur som har en sån underbar storasyster ♥


starten på veckan

Började dagen med en skön sovmorgon, kan säga att det har varit himla härligt att ha en långhelg. Inge skola, inge jobb och inga måsten. Aurora kom in till mig med sitt nya spel och vi låg faktiskt i sängen och spelade. Låg och pratade och kelade en lång stund, sedan pratade hon lite med bebisen och efter det hoppade vi upp för lite frukost. Idag blev de Oboy och skorpor med ost, Auroras val. Försökte locka med lite annat men nej, skorpor skulle det var. Nu sitter jag här i soffan och tar det lite lugnt, Aurora räknar sina pengar i spargrisen ... vi väntar på mommo och morbror som ska komma och hämta oss, vi ska till travet för att kolla på hästarna. Eller ja, mommo ska jobba och vi andra ska förgylla hennes jobbdag. Längesen vi var och kollade på hästarna och igår när jag frågade om Aurora ville dit så blev hon jätteglad så jag gissar på att hon har längtat dit. Nähe, nu ska jag inte sitta här längre utan nu blir de att lägga lite mascara och packa de sista som ska med. Vi hörs senare!

nytt i MAMA garderoben



croco island

Slog ihjäl några timmar på bashuset i förmiddags. Aurora trivs så himla bra i vattnet och är inte det minsta rädd. Hon åker rutschkanan som en galning, slänger sig hej vilt, dyker, hoppar från kanten och är hur lycklig som helst. Badhuset är verkligen något hon älskar! Hon blir lika glad varje gång vi ska dit och hon fullkomligt lyser och man ser hur det spritter i hela hennes kropp. Idag vågade hon sig på den stora rutschkanan med mig, satt i mitt knä och åkte fullfart ner i den iskalla bassängen, åket var kul men mindre roligt att det var så kallt så kan säga att hon hade bråttom upp och ville absolut inte ner i den kalla bassängen igen . . .


Heeej Mamma

mms_img46107 (MMS)

Heeej Mamma


små små fötter


Har precis beställt min födelsedagspresent. Spanat in den ett tag och nu klickade jag hem den.
Så underbart söta små bebisfötter, myyys!


The Big Bang Theory


Säsongstart ikväll klockan 21.00 på kanal 5
jag ska definitivt titta, ska du?


Hej Fläskläpp!

foto0011 (MMS)

Hej Fläskläpp!


adaptation

Känns som att min kropp nu börjar anpassa sig till att vara utan kaffe. Har kännt mig så trött och orkeslös nu i lite drrygt två veckor och jag har även haft så ont i huvudet. Men idag, idag känns det mycket bättre. Känner mig pigg och fräsh, och inte så mycket kaffesug faktiskt, vilket är skönt. Har varit jobbigt att vara supersugen på kaffe men inte kunnat dricka det. Så ja, vi får hoppas att från och med idag så är det en vändpunkt.

2 0 1 2

Började nyårsfirande hemma hos Auroras kusiner, där började det med lek och stoj för att sedan äta väldigt god mat. Kalkon med massa härliga tillbehör och till efterrätt blev det en glassbomb. Kan säga att den glassbomben var gudomlig, love it! Sedan blev det lite mys framför tvn medans barnen härjade vidare. Strax innan jag skulle gå iväg till jobbet så lyckas lilla Aurora slå i munnen så att hon nästan biter igenom under läppen med två tänder, kan säga att det blödde och då menar jag verkligen blödde. Men som tur va så slutade det ganska så snabbt och Auroras hämtade sig. Efter några minuters gråt och vila så gav sig papporna ut med barnen för att smälla raketer och då var det dags för mig att gå till jobbet. Så medans dom fortsatte sitt nyårsfirande och nyårsmys så firade jag in det nya året med att jobba vaken natt. Väldans lugnt och skönt faktiskt men samtidigt lite tråkigt.


Hallelåjah!


Mammas & Pappa finfina tös, dagen efter julafton. Supernöjd med sin nya käpphäst.
Och som ni ser, härliga prickar runt munnen. Det visade sig dock senare att de inte
var vattkoppor som vi tidigare trott utan den är något som heter Hand, Fot- och Munsjukan,
där de uppkommer blåsor på händerna, fötter och munnen men även på andra ställen
av kroppen. Prickarna är nu nästan helt borta, är bara pyttesmå nu och nästan återfått
vanlig hudfärg.


RSS 2.0