utslagen

mms_img40764 (MMS)

Såhär går det när liten envisas om att inte sova middag ;)


Fröken duktig!

Skyndade mig hem från skolan och hämtade lillan på dagis. Trots det kassa vädret tog vi en liten omväg hem så vi fock i oss lite frisk luft. Hemma blev de lite film för lillans del och jag började på tvättvikningen. Den där nedrans tvätten, gillar inte den, inte alls. Inga problem att tvätta men vika. Har skjutit på det några dagar nu så där var en hel del att tvätta. När allt tvätt var vikt var de dags att ge sig på tvätthögen som skulle tvättas sen började småplocket här hemma. Och de är i princip färdigt det med, inte allt plock men nästan. Sen ska man väl bara slänga sig över dammsugaren och moppen för att få rent golven med. Sen är de done and done! Nu ska jag ägna en bra stund till att leka, busa och gosa med lillan sen ska vi laga kvällsmaten ihop och när hon är lagd så blir det lite skolarbete.


Plask, plask, PLASK

mms_img38915 (MMS)

Plask, plask, PLASK


a good day

När vi kom hem idag började vi på en gång att röja undan allt i hallen, precis allt. Sedan började mannen
lägga golv medans jag och lillan gick upp till köket för att laga lite kvällsmat. Sedan har kvällen mest bestått
av golvläggning från mannens sida medans jag och lillan har haft myspys här uppe. Har läst böcker, hon
har klättrat i mitt knä, kramats, gosat och bara haft de hur bra som helst. Fast inte helt utan trots och busighet,
men de är överkompligt för fybubblan va charmig hon har varit idag. Mammas underbara lilla prinsessa
Var lite busigt vid sänggående, mamma fick inte göra det, inte det och inte det heller. Var mycke pappatjat
men läggningen gick bra ändå. Hon överröser oss med pussar, kramar, gnuggisar för att sedan avsluta
hela läggningsproceduren med ett high five!


Två trötta tjejer

mms_img13823 (MMS)

Två trötta tjejer


(o)aktiva jossan!

Har knappt rört ett finger idag, har inte orkat. Är fortfarande äckligt förkyld och har ont i halsen, får riktigt hostattacker ibland där det känns som att inälvorna mer eller mindre ska komma upp. Har testat zyx, bisolvon och någon hostmedicin. Sen i övrigt så knarkar jag menthol nässpräy men inte blir det bättre för det. Blev en hemma dag från skolan idag så jag verkligen kände att jag behövde en vilodag. De enda aktiva jag gjort idag är att skicka in kompletteringen för att jag inte var i skolan idag och tömt/ställt in i diskmaskinen. Men de är allt ...
Hade planer på att hinna vika lite tvätt och plocka undan men min ork tryter. Funderar på att ge mig en spark i arslet och iaf plocka undan allt småplock och sånt som ligger framme och stör mig. Vill hinna de innan mannen kommer och han kommer om drygt en timme.


gillar detta skarpt!

några klick här & några klick där. Vips! Så har man sig ett litet presentkort.


bilder från lördagens utflykt

   
   
   
   


mitt bland alla djuren

Nu i helgen så var vi på Stadsbondgården och kollade på alla djuren. Aurora trivdes jättebra bland alla djuren och bäst av allt var att man fick gå in till kaninerna och klappa dom. Det var nog helgens höjdpunkt. Vi strosade omkring i det härliga solskenet och hälsade på alla djuren. Tråkigt att vi inte tänkte på att ta med en picknickkorg bara för de hade varit mys till tusen, men nu vet vi det till nästa gång. Förresten Aurora blev så tokig i alla djuren att hon inte ville hem, hon ville verkligen inte hem. Blir att vi åker dit fler gånger, vet inte varför de blivit av innan. Ligger ju faktiskt bara fem minuters körväg hemifrån oss.



bilder kommer senare då vår data strular just nu


sitter och solar med bästaste lillebror :)


På stadsbondgården


På stadsbondgården

glassigt


när man är sjuker och har feber får man äta
precis hur mycket glass man vill. jag har redan
 klippt två stycken på en ganska  kort tid. väntar
just nu på att lillan ska gå och lägga sig så att
jag kan ta ännu fler. i väntan på hennes läggdags
 så sveper jag några glas cola istället. det går
nästan precis lika bra, bara den är iskall


sjukling


vi löste problemet genom att . . .

köpa en ny dator! Mannen började väl känna av min frustration över de här med datorn. Är ju så beroende av den när det gäller skolarbeten och hålla mig uppdaterad på skolans intranät. Så ja, igår när han kom hem så sa han att vi skulle åka och köpa en ny dator till mig. Sagt och gjort för här sitter jag ju med en ny dator som jag är helnöjd med. Dock lite nya saker att lära sig när de gäller denna dator, tycker alltid att de är krångligt med en ny dator då man är så van med vart man har haft sina saker. Men sånt löser sig med tiden :)

Bad news!

Vår data krånglar.. Eller snarare, den har lagt av. Den bara laddades ut fastän att laddaren var i. Riktigt trist och jobbigt. Men shit happends, bara att försöka lösa problemet. Ska fixa/kolla med försäkringen imorgon, lämna in datorn alternativt köpa en ny. För en data behöver vi eller jag. Har ju arbeten som ska in och mycker annat med skolan som sköts via datorn. Men just nu får jag chilla och bara gilla läget ... Tyvärr!


Det var sista besöket hos dietisten

Det var sista besöket hos dietisten. Så jäkla skönt! Aurora hade gått upp 0,5 kg och växt 1,4 cm. Fick kolla på hennes kurva idag med och den pekar numera stadigt uppåt. Helt underbart, är så glad och lättad. Slippa flänga som en galning upp och ner till sjukhuset. Men det är fortfarande olja i maten som gäller och kanske tillsätta lite kolhydrater i maten vid behov.


tisdag morgon och sjukhusbesök

Lillan och jag sitter mest och väntar på att klockan ska gå snabbare så att vi kan bege oss till bussen. Ska på ett sjukhusbesök idag, denna gången är det dietisten som gäller. Hoppas något så innerligt att de är absolut sista gången. Trodde verkligen att vi var klara med hela längd & vikt utredningen men icke. Dietisten ville träffa oss en sista gång (så har hon sagt de sista 2 gångerna vi varit där) men denna gången vill jag verkligen ska vara den sista. Orkar inte ränna upp och ner till sjukhuset på massa olika besök och sen bvc där imellan. Har varit rätt mycket faktiskt men visst de är ju klart bra att dom kollar upp det. Men nu tycker jag att allt är bra, Aurora äter bättre, hon är superpigg, glad, energisk och hon har inte varit sjuk på länge, peppa peppa ta i trä. Nä, nu får jag ta och dra mig härifrån, lilla hjärtat börjar ropa "maaaaamma, maaaamma . . . skynda dig vi ska till bussen, sjukhuset väntar på mig".


tips! tips! tips!

KLICKA HÄR!
Detta är riktigt grymt. Man klickar lite hit och lite dit. Fjäskar för sina nära eller snarare
tjatar om att dom ska gå med. Sen samlar man på dig massor med poäng som man sedan
kan växla in till presentcheckar. Det allra bästa med dessa checkar är att dom i princip går
att använda överallt. Busenkelt och buskul! Gå med ni också :)


en unge i minuten ♥

do i need to say more?


så va helgen över

Har haft en rolig men lite sträng helg men ska inte klaga då det faktiskt är självvalt. I Fredags vet ni ju redan att jag jobbade vaken natt så i Lördags sov jag fram till 13.30. Strax därefter kom mina föräldrar och min lillebror på ett litet kort besök. Vi fikade och hade de mysigt och när dom åkte tog dom med sig Aurora. Vi ville hemskt gärna gå på bio så vi hade bett dom passa henne och de gjorde dom mer än gärna. Vi gjorde oss iordning och åkte på bio, Hur många lingon finns de i världen? (ett utlåtande kommer en annan dag). Efter filmen blev lite käk och påvägen hem fascinerades vi av den riktigt coola månen. Den var superfin, riktigt häftigt att se den! När vi kom hem så bestod resten av Lördagskvällen av mys och ett tidigt sänggående. Sen idag, då blev de upp för en god frukost och sedan skuttade jag iväg till jobbet, långpass idag så kom nästan precis hem. Och nu är de nattinatti då det är tidig uppgång imorgon och en heldag i skolan.

@ work

Detta är den värsta tiden under nattpasset, vet inte varför de är så. Men fram till ungefär tre på natten så rullar det på rätt bra, inga problem att hålla sig uppe men så fort klockan passerar tre känner jag mig lite slöare. Slöheten/tröttheten håller i sig till ungefär fem så jag brukar spara de flesta sysslorna till mellan tre och fem för att kunna hålla mig igång lite. Men idag gjorde jag inte det så allt är i princip gjort nu, smart Josefine . . . smart!
Jag kanske skulle ta och göra om alla sysslorna en gång till, eller nej jag gör nog inte det. Ett annat hett tips jag kom på nu är att leta upp tandpetare och sätta i ögonlocken så dom hålls upp. Vet inte i vilken tecknad film de är jag har sett detta i men jag tror att det är Tom&Jerry? Tror dock att de är rätt plågsamt så den hoppar jag faktiskt. Nä, nu är det slut på gnället och jag ska återgå till vad det nu var jag gjorde innan jag satte mig här.

dessa underbara barn

Varför drabbar kärlek två speciella personer?
"En person har fräknar, och då letar han upp en annan som har fräknar."
Andrew, 6 år
"Ingen vet varför det händer, men jag har hört att det har något att göra med hur du luktar... Det är därför som parfymer och deodoranter är så populära."
Mae, 9 år
"Jag tror att det är meningen att du ska bli skjuten med en pil eller nåt, men resten ska inte vara så smärtfyllt."
Manuel, 8 år

Hur känns det att bli kär?
"Ungefär som en lavin där du måste fly för ditt liv."
John, 9 år
"Om det tar lika lång tid att bli kär som att lära sig att stava vill jag inte vara med. Det tar alldeles för lång tid."
Glenn, 7 år

Spelar det någon roll hur man ser ut?
"Om du vill bli älskad av någon som inte redan finns i din familj, är det inte fel att vara vacker."
Anita, 8 år
"Det hänger inte alltid på hur du ser ut. Se på mig. Jag är stilig som bara den, och jag har inte hittat någon att gifta mig med än."
Brian, 7 år

Hur uppför sig kära personer?
"När en person blir kysst för första gången trillar han ner och reser sig inte på minst en timme."
Wendy, 8 år
"Plötsligt får de filmfeber så de kan sitta i mörkret tillsammans."
Sherm, 8 år

Varför håller kära personer varandra i handen så ofta?
"De vill vara säkra på att deras ringar inte trillar av eftersom de betalade en hel del pengar för dem."
Gavin, 8 år


Gott som tusan!!

mms_img53858 (MMS)

Gott som tusan!!


vår&sommarkläder till dom små


Wow! vilken historia


min morgon

ostmacka . jordgubbsfil . tropiskjuice . kaffe . hallandsposten

tog en rejäl sovmorgon idag då jag ska jobba inatt och det är vaken natt som gäller. behöver all
vila jag kan få idag så jag valde att sova ut ordentligt. lillan är på dagis till efter lunch sen när hon
hämtas ska vi bara ha de riktigt mys, en myseftermiddag. sen när mannen kommer hem efter
jobbet så blir de kvällsmat, en powernap och sen till jobbet. så man kan säga att denna dag består
av vila, sova och mysa. men de behövs när man ska jobba vaken natt.


vafan hände?!

Imorse var de helt underbart väder, jag klädde mig i lite tunnare kläder och kännde verkligen att nu är de äntligen vår. Jag kännde att solen värmde lite och jag blev genast piggare av detta underbara ljuset som var ute. Var på föreläsning och var pigg och glad sen när den va slut och jag skulle bege mig hemåt så började det blir grått ute och de började regna lite smått. Väl hemma så snöade det och de snöar fortfarande. Snön har tillochmed lagt sig på marken, det är helt vitt ute och kallt. Konstigt att de kan vända så himla snabbt! 


jag tror att vi har en liten tjuv i vårt hus

Min älskade lilla trollunge förgyller verkligen mina dagar. Hon får mig att skratta flera gånger om dagen och hon gör mig så himla varm i kroppen - i hjärtat ♥ För en liten stund sen så tog hon Andreas/Pappas plånbok utan att vi märkte det sen tömde hon den på mynt och la ner det i sin egna lilla spargris (de var här vi började fundera på vad hon hade fått mynten ifrån). Hon är nog lite ledsen för att den är tom nu, vi tömde den häromdagen och satte in alla dessa mynt på hennes sparkonto. Nu sitter hon och fyller på sparsgrisen sedan tömmer hon den på mynt och stoppar i dom igen, räknar lite och sen fyller hon den och tömmer de igen. "Mamma, jag har många krrronor". Inte konstigt att hon har de när hon roffar åt sig dom själv ;) Jag tror hon kollat för lite på Robin Hood så nu tar hon från dom rika, mamma och pappa eftersom vi har pengar i våra plånböcker och sen ger hon dom till dom fattiga, sig själv eftersom hennes spargris är tom.

någon mer än jag som "dans-städar"?


suck, pust & stön

Sitter och laddar batterierna med lite
kaffe och jordgubbsfil. Ska snart
påbörja en liten snabbstädning eller
ja en undanplockning. Det ser ut som
att någon varit här och sprängt en
bomb. Det där med bomben är
ingen överdrift det är en underdrift. 
Ni förstår då kanske varför jag
behöver ladda upp mig inför det lilla
röjjet. Varken orkar eller vill inte
röja just idag, eller viljan finns
men absolut inte orken.
Någon som känner igen sig?


vad ska man fylla tomrummet med?

Var en sjukt seg dag i skolan idag. Dagen gick sakta och jag lovar er att hela jag utstrålade omotivation. Men man får ha såna dagar, det är helt ok. Efter skolan så tog jag en sväng på stan med en tjejkompis. Jag kollade lite kläder till lillan, var dock inget som fick följa med hem då jag ville ha allt och inte kunde bestämma mig. Var inne en sväng på Indiska med för att kolla lite saker till lägenheten. Har två vita glasvitrin skåp som vi vill fylla med roliga saker. I den ena hyllan har vi ett foto på aurora, en fin glasskål med godis i, två ängla statyer sen är det två tomma hyllplan. I den andra hyllan har vi ett gäng åbergglas som står på några hyllplan, sen har vi en jättefin hjärtstaty och två tomma hyllplan. Vet inte alls vad jag vill fylla dessa med, kan inte alls bestämma mig. Är sugen på att köpa några greengate eller några andra fina koppar och ställa upp på ett hyllplan och det ska gärna vara mycket färg. Men resten då? Tacksam för tips :)
    


i min lilla bubbla


Nu är de dags för lite egentid. Jag känner att de är dags att unna mig en
sådan kväll. Lite lugn musik, kanske något bra tvprogram och sen bara rå
om mig själv med lite skönhets produkter. En lugn och skön tisdagskväll i
min egna lilla värld. Är alledes för dålig på att ha kvällar för mig själv men
ikväll är en sådan kväll. Eller själv och själv, lillan sover och mannen plockar
undan lite men jag får iallafall vara ifred med mina egna tankar.


Leker i det härliga vårvädret

mms_img12200 (MMS)

Leker i det härliga vårvädret


inspired by Engla


  
Har tyvärr en rätt så tråkig hall just nu, men vi är just nu i planeringsfasen och inspirationsfasen
där vi letar runt vad det är vi vill ha i/till hallen. Färger, mönster, smådetaljar osv. Vi har besämt
oss för vilket golv vi ska ha, tapeten har vi några vi väljer mellan sen är de lite annat nytt som ska
tillkomma i inredningsväg. En stor spegel, ny matta, en stor och fin växt och lite annat smått och
gott men då vi inte riktigt bestämt oss än så får de vänta ett litet tag till men förnyade iaf lite i hallen
med dessa underbart söta namnskyltar.


that I love you


Gevalia - när man får oväntat besök

Sofia ringde mig idag när jag var i stan och väntade på bussen. Hon frågade blandannat vad som händer i eftermiddag och mitt svar blev ingenting så hon valde att hoppa på samma buss som mig och följa med mig hem. Superskoj med sådana spontanbesök. Är så van vid att allt ska vara så planerat nu när man har barn så det är verkligen skönt när sådana här dagar kommer. Där man lite gör de man känner för just för stunden. Haft varit en härlig eftermiddag/kväll. Har pratat massor, busat, läst böcker och mest och även bäst av allt är att jag har skrattat mycket. Det är rätt konstigt att de blev som de blev mellan oss i början av skolan då jag mer och mer nu börjar märka hur lika vi egentligen är. Är så glad över att jag tänkte om och pratade ut med Sofia.


what a beautiful morning

Både jag och lillan vaknade pigga och glada idag, morgonen har gått som på räls. Blev lite impad över att
 vi hann med att sitta/ligga i lugn och ro och titta på tecknat. Hann dock inte med mitt morgonkaffe men
de är mitt eget fel, jag ville hellre sitta och gosa med Aurora än att stå och hålla på med kaffet. Får ju
passa på när man har såna här underbara morgnar.


orkeslösa söndag

När jag vaknade imorse var jag äckligt trött, jag orkade inte ens att öppna mina ögon. Inte ens när Aurora busade som bara hon kan i vår säng så fick jag upp dig. Allt jag orkade var att säga till henne att hon skulle vara försiktig. Morgonen bestod mest av hopp i sängen och trötta föräldrar men när den lille orken tog tag i oss så hasade vi oss upp för att åka hem till min mamma ( pappa jobbade ). Där drack vi kaffe, mamma tog hand om lillan och vi föräldrar var rätt förslappade. Men de gjorde nog inget för mamma blir så glad över att få ha henne. Åkte sedan en sväng till lite olika butiker för att kolla på olika saker, köpte dock inget så vi bara var ute på en tittarrunda och inte kunde bestämma oss vad vi skulle ha, eller rättare sagt JAG kunde inte bestämma mig. Nu är vi iaf hemma, har ätit korv med bröd som Aurora önskade idag. Nu ligger hon och vilar lite middag. Jag och mannen har placerat oss i varsin soffa för att titta lite på skidor. Jag ska lägga ifrån mig datan och ta en lite powernap, jag behöver verkligen de för jag är så himla trött och ikväll vankas det jobb.  


nu är de lördagsmys


Är så tacksam för mina underbara jobbarkompisar. Fick sluta lite tidigare idag då jag för engångs skull bad om det. Mitt argument för detta var att jag haft mycket i skolan på sista tiden plus att jag jobbat rätt mycket upptill nu på sista tiden och inte haft så mycket kvällar ihop med mannen och dottern, Självklart var det inga problem och jag skulle absolut gå hem till min familj. Traskade glatt hemåt för jag visste att Aurora inte hade hunnit somna än, blev soffmys med lite godis när jag kom hem. Massa pussar, kramar, kel och gos dock blandat med en hel del trots. Men jag är lika glad för det. Nu ligger lillan i sängen och ska sova men hon väljer att sjunga istället. Jag och mannen ska äta massa räkor och efter de blir de ost och kex. Gott är fasen bara förnamnet!


tidig lördagsmorgon

Har smygit runt på tassande tår ett tag nu. Håller på att göra mig iordning inför jobbet och vill absolut inte väcka mina övriga familjemedlemmar. Dom kan gått få ha en skön sovmorgon, jag tar min imorgon. Jobbar långpass idag, börjar kl 8 och slutar 20. Ska man ändå jobba kan man likagärna slå på stort. Är så glad över att de är jag som går till 20 på jobbet idag. (En går 20, en 21 och en 22). Jag kommer hinna hem till Melodifestivalen, bor ju trots allt bara några få minuter från jobbet. Så ja, jag kommer hinna med lite familjemys iaf. Ska be mannen min om att hålla Aurora uppe tills jag kommer hem så att jag kan få pussa och krama på henne. Nä, packa ihop frukosten som jag ska ha med mig till jobbet. Hörs kanske senare, eller imorgon!


tandis

Eftersom Aurora slog i sig i munnen igår så fick de bli ett besök hos tandläkaren idag. Vi vet inte riktigt om det var läppen eller tänderna som fick smällen, kanske både. Jag valde att ringa tandläkaren för att rådfråga och vi fick jourtiden dom hade kvar idag. Aurora var väldigt förväntansfull och glad när vi kom dig, allt gick som på räls tills tandläkaren skulle kolla munnen på nära håll. Men tandläkaren var superduktig och ödmjuk, en riktigt klippa när de gäller barn. Hon hann räkna tänderna och kolla igenom tandkött och tänder och hon såg inget konstigt. Dock så ska vi undvika att Aurora äter något hårt nu de närmsta dagarna. Sen ska vi vara uppmärksamma om någon tand skulle gå åt de bruna hållet men hon trodde inte att de var någon fara. Här nedan kommer två bilder när Aurora visar hur man gör hos tandläkaren och en bild där hon visar vad hon tyckte om tandläkaren.

 


sommriga hallon och grädde!

Sitter och smaskar i mig en liten bit av tårtan som blev över igår efter att vi firade mannens kompis 25-årsdag här hemma igår. Vi bjöd på mumsig gräddtårta med massa hallon på, underbart gott. Tur för mig att Aurora inte gillade den så mycket eller inte var så intresserad av den igår så att de blev en mumsig bit över till mig idag. Aurora hade inte riktigt tid med att äta igår när Martin var här, hon var fullt upptagen med att sysselsätta honom. Det var bokläsning, visning av massa gosedjur, hon skulle sjunga för honom osv. Var riktigt mysigt att se faktiskt. Igår när jag hämtade henne på dags och berätta att han skulle komma hem till oss så skrek hon rakt ut flera gånger min maaaaartiiin, min maaaartin. Ni kan ju gissa vem som överlämnade paketet igår trots att de var supertugnt. Jo lilla Aurora, dock förstod hon inte vad som var i. Vi hade köpt en fin present påse och i den hade vi ställt ett gäng lite mindre vanliga öl. Det blev mycket uppskattat!


time to put on my best smile

Har kännt av lite spänningar i mina axlar idag. Vet inte riktigt vad det beror på då jag verkligen inte har gjort något ansträngande. Men de blir ju verkligen inte bättre av att jag sitter här vid datorn och häckar. Har just nu absolut inte världens bästa hållning kan jag erkänna. Borde dra mig härifrån men det finns så mycket roligt som håller mig kvar. Men om jag ska hinna fjäska till mig massage av mannen min så borde jag gå nu. Annars blir jag kanske utan och de vill jag ju inte. Natti natti allihopa :)

happyface

Åååå vad glad jag blev över kommentarerna som trillade in efter förra inlägget.
Blir så varm i kroppen och sitter med ett leende på läpparna. Tackar er allihopa!
Det är såna som ni som gör att man vill skriva ännu mer och dela med sig massor.
Är lite nyfiken på hur ni hittade till min blogg?


älskade systerson ♥

Min mamma hade tråkigt hemma så hon kom och hämta mig ute i Trönninge idag, efter de skulle vi hämta upp min syster och hennes son. Han kallar mig alltid för moster, han säger väldigt sällan mitt namn. Någongång då och då kan de blir mosterjosse men ja, i princip så är de moster hela tiden. Men idag när vi hämtade upp dom så stod han och filurade vid en vattenpöl och såg inte mig i bilen så jag vevade ner rutan och ropade på honom.

Jag - Caaasper . . .
Casper - Åååå heeeeeeej Josse
Jag - Josse? Säger du inte moster längre?
Casper - Nej!
Jag - Varför inte?
Casper - För att de säger man inte till en sån fiiiiiiiin som dig ♥


en låt som berör mig vädligt mycket


mer eller mindre?


Blev riktigt positivt överraskad under värderingen. Vi pratade lite om vad vi köpt lägenheten för och vilket skick den var i då och vad vi har lagt på att renovera lägenheten. Värderingsmannen la värderingen på 150.000 kr mer än vad vi gav för den. Blev riktigt överraskad då jag själv gissade på att vi skulle få 50.000 mer. Vi gjorde en frivärdering iochmed att vi inte visste om det skulle vara värt de eller inte men det var de ju verkligen. I veckan som kommer ska vi skicka in ytterligare uppgifter till får värderingsman så att vi kan göra en bankvärdering. När denna värderingen blev så positiv så kommer vi verkligen att kunna göra de vi hade tänkt att göra. Supernöjd är bara förnamnet på vad jag känner mig nu!


wish us luck!

Har hämtat lillan fråg dagis, vi har ätit lite mellis och nu har jag precis satt mig ner efter att ha röjt undan lite i lägenheten. Har satt Aurora för att kolla på film och förklarat för henne att de kommer hit en man idag som ska kolla lite på vår lägenhet. Hon är just nu införstådd i detta men får se vad som händer sen, antingen kommer hon bli rädd eller så kommer hon hänga efter den här mannen som en igel och ställa massvis med frågor. Iaf, mannen som ska komma hit är en värderingsman. Vi är så nyfikna på att få reda på vad lägenheten är värd, om den gått upp eller ner, om de vi renoverat har varit till någon nytta. Men vi är ju även inställda på att den kan vara mindre värd än vad vi gav för den, man vet ju inte alls. Det kan gå åt båda hållen men vi ber er alla om att hålla tummarna riktigt hårt för att en ska vara värd mer. Det är inte så att vi ska sälja och har tänkt oss en flytt utan tanken är att vi ska baka in ett annat mycket dyrare lån och om de blir lite över tänkte vi renovera hallen.


butterflies in the sky


Vi har inte blivit riktigt klara med Auroras rum sen vi flyttade in. Eller det har känts klart och sedan har man kommit på nya ideér hela tiden. Jag/Vi tyckte att de kändes lite för vitt på denna delen av Auroras rum. Tror
inte jag har visat bilder på hennes rum innan men nedre delen av rummet är målat i en härlig grön färg och resten är vitt. Iochmed att Aurora har mycket vita möbler, som även dessa garderoberna är så kom jag på
ideén om att sätta upp väggdekorer på dom. Har spånat lite på vad som skulle sitta där och resultatet blev
detta. Fick mycket hjälp av syster och hennes pojkvän då dom äger ett dekorföretag. Jag är supernöjd med
detta resultatet, de lyfter rummet på något sätt och bäst av allt är att Aurora tokälskar det! Sen får jag ju
tillägga att färgerna och effekten är annorlunda i verkligheten, kameran fångar inte riktigt upp det tyvärr.


studynight

Sitter hemma hos Sofia i mine rosa mjukisbrallor, till detta har jag en röd morgonrock med vita blommor på som jag lånade av henne tidigare idag då jag frös. Hello Heting! Jag strosade omkring hemma i mjukisbrallorna och blev hitbjuden av Sofia, hon förslog att vi skulle hjälpas åt med en uppgift i skolan då jag missade genomgången av den och ärligt talat så orkade jag inte byta om. Sen vistas jag dessutom bara inomhus så det är la skitsamma vad man har på sig egentligen. Vi blev iaf klara med uppgiften vi skulle göra trots att vi kollade lite facebook och pratade om annat en stund. Mina traderafingrar hann även ut en runda och jag lyckades vinna en kavaj till dotter, det var faktiskt mannen som fastnade för den så jag skyller traderandet på honom idag. Nä, ska återgå till att vara social med Sofia sen ska pallra mig iväg till bussen för den vill jag inte missa då det är sista bussen hem.

högsta bud, överbjuden, högsta bud, VINST!

Häromdagen var mina traderafingrar igång, klickade hem massor av fina saker till lillan. Det var mest vår/sommar kläder så de blev många tights och tunikor. Aurora älskar sina tights, hon skulle kunna gå runt i det varje dag. Fick iallafall tag på massor av tights och tunikor i set. Har haft väldigt bra tradera affärer innan, allt har gått rätt fort men denna gången blev jag mäkta imponerad. Betalade kläderna igår och paketet kom idag.
WOW!


det värker i mina äggstockar!

Landade hemma i soffan lagom till när en bebis i minuten började. Vilken serie, jag är totalfast, kommer titta på varje avsnitt. Jag och mannen har suttit och skrattat lite åt hur mammorna är, han kände igen rätt mycket från när jag gick igenom min förlossning. Även jag kände igen rätt mycket men inte allt, var ju rätt hög på den där älskade lustgasen. När förlossningarna satte igång på allvar så var jag helt inne i det och när dom små underbara krabaterna tittade ut så började ögonen vätska. Kan ärligt säga att en tår rullade ner för kinden och samtidigt tittade jag på min man och sa åååå, jag vill ha en liten till. Mitt sunda jag vet dock att de inte är läge för det just nu och jag är väl medveten om detta. Men just nu och varje gång jag tittar på denna serien kommer jag känna ett riktigt sug efter en liten till. Men får nöja mig med att några i min omgivning ska ha bebisar så får roffa åt mig dom lite då och då för att mysa riktigt ordentligen. Tror inte suget blir mindre för de men de stillar de för stunden.


Det blev *trummvirvel*

en powerpoint presentation, min första faktiskt


lugnet före stormen

Mmmm, ska sätta mig och dricka mitt morgon/förmiddagskaffe. Har gjort en hel kanna kaffe till mig själv. Lovely!
Ska sitta och småsmutta lite på kaffet och ta mig en funderare på hur jag ska lägga upp min redovisning som är imorgon. Har några ideér som snurrar i skallen, ska försöka plocka ut den bästa och finslipa den. Känns rätt bra och lugnt nu men om ungefär en - två timmar så kommer jag nog känna av paniken och tänka "varför började jag inte med detta tidigare?!". Fast de tar vi sen, nu ska jag dricka kaffe och njuta av den lilla solen som tittar fram, lyssna på fågelkvittret och vara glad över att våren faktiskt är på väg.

Je t'aime

Har precis haft en underbart mysig stund med Aurora. Vi har suttit bredvid varandra i soffan och ätit godis ur samma godispåse. Det var hennes godispåse men hon var så snäll och bjöd mammsen. Nu trippade hon över till pappsen för att ligga och mysa lite på hans mage. Ser helt underbart ut - mina älsklingar


en solig lördag

Idag tog jag mig i kragen och åkte hem till Sofia, vi fick en rätt bra start tillsammans i skolan som sen efter ett tag inte blev så trevligt. Orkar inte gå in vad som egentligen hände och inte hände. Men jag har tyckt att de varit för tryckt stämning ett tag och jag orkar bara inte med det. Så ja, jag hörde av mig till Sofia och sa att jag gärna ville träffa henne utanför skolan och prata ut om allt och det har vi nu gjort idag. Vi var 100% ärliga mot varandra och vi båda förstod varför vi sagt de saker vi sagt om varandra så nu är de lagt bakom oss och vi bestämde oss för en nystart! Hade en supermysig stund hemma hos henne med lillfisen. Vi fikade lite, pratade massor och lillan var överallt och ingenstans och busade. Eftersom de var så härligt väder med massa sol så passade vi på att gå ut. Gick till en jättefin lekplats, där vi lekte allihopa. Aurora tjatade nog hål i huvudet på stackars Sofia. Mamma fanns ju knappt, var bara Fia, Fia, Fia, Såååååfia!
Andreas hämtade upp oss när vi varit ute ett tag och då åkte vi hem, där städningen var gjord. Skönt! Lillan däckade, hon var så trött. Gick in till henne för att väcka henne strax efter fyra (blev sen vila idag, var inte tänkt att de skulle vara någon alls egentligen). Tror ni att hon ville upp? Nepp! Hon gnydde och sa vill inte mamma, vill ligga kvar här inne. Sen somnade hon om på två röda sekunder men nu är hon iaf uppe och leker för fullt.


Lever loppan hos en tjejkompis

mms_img53792 (MMS)

Lever loppan hos en tjejkompis


när man får lite tid över

mms_img58369 (MMS)

Fick sluta tidigare från jobbet ikväll och de resluterade i att en maskin tvätt är igång, jag har lagt en ansiktsmask, kollar parlamentet och smaskar i mig lite godsaker. Blev lite fredagsmys idag trots allt!


seg, segare, JAG

Trots en härlig sovmorgon har de varit en fruktansvärt seg morgon/förmiddag. Har haft noll energi och noll lust att göra någonting alls. Jag och lillan spenderade dom två första timmarna denna dag med att ligga i varsin soffa och titta på Robin Hood. Blev lämning på dagis vid lunch sen hem för att jag tänkt plugga lite men så blev inte fallet, förslappade mig helt. Mannan kom hem en sväng på lunchen, så vi åt lunch ihop och kollade lite VM, vilket jag fortfarande sitter och gör. Insvept i världens varmaste och gosigaste täcke. Systeryster kommer om en liten stund, då ska vi åka iväg en snabbis sen ska jag till jobbet och hon ska hämta lillan på dagis och passa henne en stund idag (också). Borde kanske hoppa ur detta varma och gosiga täcket och göra mig iordning men näää, jag sitter här en liten stund till. Fast jag vet mycket väl att jag borde lyfta på arslet typ NU!


lite hit och lite dit

Tidigare idag så var jag på IKEA med mina föräldrar och lillfisen. Nu när mannen kom för att hämta mig så bestämde vi oss för att åka till Gekås. Denna turen är inte lillan med på, hon är hos moster och myser :)


little mischiefs

Fick rycka in och vara barnvakt idag, åt systersonen. Han kom hit strax efter lunch med världens härligaste och busigaste leende. Gick iväg tillsammans för att hämta Aurora på dagis och sedan promenerade vi bort till macken för att köpa lite fika. Varsin sort fick barnen välja, lättast så. Hem för att trycka i oss fikat och sedan kollade barnen på film medans jag akutstädade de värsta. Efter att sockret börjat verka i deras små kroppar så blev de stoj och stim. Dom busigaste kusinerna i stan var överallt och ingenstans men när man inte såg dom, då kan jag lova er att man hörde dom. Dom skrattade som tokar båda två, mest Aurora, hon skrattade så mycket så att hon stanna upp och hämta andan några gånger. Blev matlagning sen, båda två ville vara mina assistenter men då allt i princip var förberett så var de inte så lätt men ja, de spelade inte så stor roll för snart var dom i full gång med leket igen. Maten åt båda två med mäktig aptit, dom åt och åt och åt och åt, kändes nästan som i den där tecknade filmen spöket Casper där maten bara åkte igenom och la sig på golvet. Direkt efter maten var de fullt ös igen, massa lek och bus. Sen när jag sa ifrån att de var städdags då var det riktigt sura miner från både Aurora och Casper, men städade gjorde dom iaf. Sen hann vi med lite soffmys innan Casper blev hämtad. Har haft en riktigt härlig dag idag, mycket liv och glädje . . . som nu har resulterat i lite skallebank. Men vafan, det är det värt, big time!


Nu är detta omtalade arbetet i skolan klart

11 sidor och 4295 ord


Längtar till fredag för då ska jag ta mig ...

Längtar till fredag för då ska jag ta mig en välbehövd och välförtjänt sovmorgon!


csn i ett nötskal

Jag skulle fått pengar utbetalt från CSN i Fredags men tror ni att dom trillade in på kontot? Nope! Ringde då upp en handläggare som sa att registreringen från skolan var sen men att pengarna kommer på Tisdag nästa vecka, alltså idag. Tror ni pengarna kom idag? Nope! Ringde då upp handläggare igen som sa att hon inte kunde se att något saknades och hon förstod inte alls varför pengarna blivit utbetalda, mitt i allt blev jag dessutom bortkopplad. Ringde upp igen påvägen hem och fick då en annan handläggare. Hon säger att de saknade registrering från skolan vilket jag sa var superkonstigt för i Fredags och för två timmar sedan så fanns där en registrering. Hon kollade lite till och hittade den, den var dessutom inkommen den 10 februari. Dom hade bara inte hunnit lägga in den i systemet sa hon, men ja sen erkände hon att den var missat. Och på Torsdag denna vecka får jag förhoppningsvis pengar. Undra om CSN tänker på att man har räkningar som ska betalas, att man ska kunna ta sig till och från skolan, att man gärna vill ha mat på bordet?! Tur att vi har en bra buffert och klarar av såna här saker, tänk om man inte haft de.


Dag 2

Nu är de tillbaka till skolbänken igen efter tre veckors praktik. Första dagen var igår och de var ju ingen mjukstart direkt, var diskussionsgrupper på en gång och vi höll på nästan hela dagen. Idag blev de dock lite sovmorgon, lärarna skulle ha något möte så därför börjar vi senare idag. Men ska snart bege mig för en lektion med psykologi och efter lunch blir de föreläsning. Blir nog ingen mer bloggning idag då jag har ett stort skolarbete som ska in på måndag, har kommit igång med det, skrivit nästan hälften men de är fasen lika mycket kvar. Vill bli av med det innan helgen så att man har tid för annat då.


RSS 2.0