s u n s h i n e


Datorn har inte blivit uppackad ur "nattväskan", kan ju säga att de inte direkt har varit prio ett heller. Vädret har ju varit kanon och det har vi tagit till vara på. Har det inte varit sol och bad hemma i poole så har det varit på stranden. Jag föredrar ju stranden men det gör inte min dotter, hon är mer för sol och bad på hemmaplan. Så vi kör lite varannan gång. Har varit helt underbara daga och jag hoppas att solen väljer att titta fram ännu mer. Det är så härlig och humöret är på topp när solen kommer fram. Det känns som att allt blir så himla mycket lättare och roligare när det är solsken :)


hahaha

Den högsta lyckan i livet är vissheten om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt:
att vara älskad trots att man är som man är.


ur högtalarna


"Jag har saknat dig"

Blir att jag bloggar imellan varven nu när jag jobat vakennatt. Sover ju en bit in på eftermiddagarna efter jobbet och sen innan jag går på ett nytt jobbpass vill jag bara umgås med min familj. Speciellt nu när jag jobbar helg för då är det tre nätter på raken. Så ja, bloggen bortpriorteras på dagarna och kvällarna. Och nu på natten när det finns lite tid över så slänger jag in ett och annat inlägg. Sen har jag även vissa inlägg som är tidsinställda med. Förresten Aurora har börjat säga att hon saknar mig, det skär lite i hjärtat samtidig som det är hur gulligt som helst att höra henne säga det. Hon har börjat bli mer medveten om att mamma och pappa inte alltid är hemma utan att vi jobbar. Ikväll när hon la sig så gav Aurora mig världens bamsekram och en stor blöt puss och efter det sa hon "nu ska mamma till jobbet, ses imorgon". Skönt att hon inte ser det som något konstigt att jag jobar på nätterna när jag sover. Men å andra sidan så är hon rätt van vid mina oregelbundna tider. Ibland är de förmiddagar, korta kvällar, långa kvällar, nätter och helger. Det är en salig blandning men när jag jobbar kvällar så har vi hela dagarna ihop och kan hitta på massvis med saker och när jag jobbar dagarna har vi hela kvällarna.
Men ni ska veta att det är jäkligt skönt att "bara" få jobba. Inte tänka på plugget. Jag är definitivt mer hemma nu med familjen än vad jag var innan när jag pluggade. Ska verkligen ta till vara på det nu i sommar för sen i slutet av Augusti kör skolan igång igen. Men det ska jag inte tänka på nu utan nu ska jag bara njuta!

gäller att ha tungan rätt i mun när man springer


BODYWORK

Nu har jag slagit två flugor i en smäll. Är på jobbet (har vaken natt) och har precis avslutat mitt träningspass. Hittade en träningsdvd i en låda så jag tänkte att jag lika gärna kunde köra igång den. Sagt och gjort, höll på i fyrtio minuter och nu sitter jag här och svettas. Hur gött är inte det?! Min största fasa inför att jobba natt var/är att man går så himla lätt upp i vikt (har jag hört). Anledningen är att man går och småäter och inte rör på sig lika mycket. Men jag har satt upp "regler" för mig själv om hur jag ska ha de på natten. Detta för att undvika att lägga på mig ågra extra kilon och kanske tillochmed gå ner något/några kilon.

- äta mitt kvällsmål en timme innan jag går till jobbet
- inte äta efter 21.00 (med undantag för) ↓
- ha med mig en eller två frukter som jag äter 03.00
- äta frukost 07.00
- köra ett träningspass under natten





midsommartjej


mammas älskade ögonsten var i allra högsta grad redo för midsommardans :)


på jobbet

En kanna kaffe - CHECK!

mer död än levande

Jag kom till jobbet i detta tillstånd (20.00)


Jag går hem i detta tillstånd (08.00)


Glad Midsommar


Har varit en mysig dag idag. Hela familjen gick upp tillsammans, blev
en rätt lugn morgonen med förmiddagen blev destomer intensiv. Blev
städning, fix med mat, packning och lite organisation. När det var klart
blev det midsommarlunch som bestod av sill & potatis. Alla i familjen
var rätt trötta så vi alla tog oss en välbehövlig vila och när vi vaknat till
liv åkte vi hem till Auroras kusiner för att seda åka vidare till Bygdegården
för att ha lite picknick och dansa massor runt midsommarstången.
Mestadels så sken solen och det var varmt när den höll sig framme men
imellan solskenet och värmen så kom det en och annan skur men det
hör ju midsommar till ;). Efter all dans och lek åkte vi hem till kusinerna
igen. Jag stannade dock bara en snabbis eftesom jag skule hem och äta
och vila innan nattens jobb som jag är på nu och har varit i några timmar.
Ringde nyss mannen för att checka läget och dom var kar hemma hos
kusinerna och det hördes massor av barnskratt i bakgrunden. Härligt!


my own dress

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


pressad av tid


ladda batterierna

Har haft två lediga dagar nu och dom har jag fyllt med massor av lek, bus och mys med Aurora. Igår var vi ute i blåsten och lekte på lekplatsen. Gungade massor, åkte rutschkana och byggde med sand. Vi var ute nästan hela dagen och det var hur härligt som helst. Jag undvek att Aurora skulle få sova middag igår vilket resulterade i en bra och lugn läggning. Idag fyllde vi vår lediga dag med ett 3årsbesök som gick superbra, hon följer sin egen kurva och hennes tal är superduperbra! Åkte efter de upp till mamma, pappa och lillebror / mommo, moppa och morbror för att äta. Blev även soffhäng med glass och godis. När mannen kom och hämtade oss så slutade det med att vi åkte och storhandlade allihopa och käkade tillsammans på kvällen. Dehär två dagarna hade verkligen inte kunnat bli bättre. Har verkligen kännts som riktigt bra dagar, har fått ut mycket av dagarna och samtidigt fått ny energi till jobbhelgen.


en som alltid berör


AWAKENING

Idag vaknade jag pigg och utvilad eller så beror det kanske på hur jag blev väckt. Aurora smyger in med sin keyboard i sovrummet sätter på den på högsta volym och spelar. Kan säga att jag vaknade med ett ryck och jag kom snabbt som attan upp ur sängen. Aurora tyckte att det var skikul och hon har definitivt lärt sig en effektiv väckning av en sovande mamma. Så fort jag kommit upp ur sängen så skattade vi både två som tokar :) Nu sitter vi här och har ätit frukost, vi åt båda två Aurora nya favorit Yoggi med Kanel. Jag är inne på min tredje kopp kaffe och more to come.


Ett samtal

Ohhh, min gamla lärare ringde och frågade mig om jag kunda tänka mig att vara med på Introduktionsdagen för det nya studerande som ska börja omvårdnad. Hon frågade om jag ville prata inför 2 klasser i ca 30 minuter om hur det har varit, vad det har gettt mig,  hur det har funkat iochmed att jag har barn och hur man kan lägga upp studierna osv. Samt hjälpa till med rundvandringen för de nya eleverna. Blev allt lite nervös men det kändes mest riktigt sko att hon ringde just mig. Självklart så svarade jag JAAA !!

jag smakar på ett regn

Trist väder idag så vi spenerar dagen inomhus. Jag och Aurora sov rätt länge och sen vi gick upp har vi bara haft en massa mys. God frukost, massa lek och en en drös med pussar och kramar. Har varit så mycket fullt ös och härligheter med Aurora så jag har inte hunnit med något kaffe så jag tänkte att jag skulle ladda en hela kanna. Jag funderar på att sätta mig på balkongen och gosa in mig med en filt och dricka mitt kaffe trots att regnet öser ner och det blåser massa. Det är ju trots allt rätt mysigt med sånt här väde också, fast på ett helt annat sätt.

Dagens låt: Per Gessle - Smakar på ett regn


Söndagsmat

Nu är det dags för en fet, slafsig men jäääkligt god pizza!

Kalasiga dagar

Kan ju börja med i Onsdags då Aurora fyllde 3 år. Då kom min syster och hennes familj på lite kalas. Vi bjöd då på god mat och lite tårta. Aurora fck ett HelloKitty lego som hon är helt galen i, hon älskar det. Även Auroras farmor och farfar kom förbi en sväng för att lämna lite paket, dom tyckte att hon skulle ha lite paket på sin födelsedag och sen resten på Lördag.
I Fredags kväll hade Aurora kalas och då var det min sida som kom och firade henne. Blev frallor med gottigt pålägg och efter det hemmagjord tårta som verkligen gick hem. Jag är helnöjd med den, de gjorde jag riktigt bra. I paketen till Aurora var där en Waterslide, bokstäver till rummet, pengar till spargrisen och en vovve i koppel. Hon var lika glad för allting och hon döpte först hunden till Bazooka! sen ändrade hon det till hundis. Jag vet i nuläget inte vilket namn hunden har för det ändrs för varje gång hon leker med den hehe.
Igår eftermiddags så var mannens sida här för att fira vårt charmtroll. Blev samma typ av mat/fika även denna dagen. I paketen som kom denna dag så var där skor, armband, smyckeskrin, rittavla, lera, kläder, docka med hundar och hundspa. Aurora var i extas över ALLA paketen hon fått under dagarna som gått. Hon visste/vet knappt vad hon ska leka med först och hur hon ska hinna med att leka med allt.
Sen idag var det dags för kalas igen, fast inte för Aurora utan för hennes farmor och direkt därefter var det dags för barnkalas hos S***. Så för att sammanfatta denna helg så säger jag bara ett ord KALAS




girls night out


Ikväll är det drinkkväll som gäller, ska bli riktigt skoj. Efter drinkkvällen
så är det dansa hela natten lång, klackarna i taket ♥


precis ovanför marken


Ytterliggare en långklänning har hittat hem till mig. Har blivit stormförtjust i alla dessa fina långklänningar som finns. Det har aldrig varit min grej förr men nu hr jag nästan cravings efter dom haha. Denna klänningen hämtade jag ute idag och jag gillar den som tusan. Troligen så invigs den imorgon, oavsett väder.

(uppdatering om Auroras alla kalas kommer på Söndag)


INFATUATION

Jag har hittat en ny kärlek och det är nagellack i alla möjliga färger. Gärna såna som syns lite mer. Då jag inte får ha färgat nagellack i jobbet så känns det inte som någon större idé att lägga massa pengar på dyra lack som kanske sitter på i två - tre dagar eller ibland är det tillochmed bara en dag. Jag har fastnat jättemycket för Depends nagellack, dels för priset men mest för det underbart häliga färgerna som finns. Har nu införskaffat mig lite fler lack och vågar mig på färger som jag tidigare inte direkt klickat för men nu så. I skåpet står där lack i färgerna rött, oranged, rosa, blått, ännu en blå och svart. Är mycket sugen på både gul och grön kan jag meddela. Helt sjukt vad jag har fastnat för det, men lite lack på naglarna för faktiskt mycket.


mammas&pappas tös


En dotter som du skulle alla ha
Du ger oss så mycket glädje varje dag
Tillsammans vi har så mycket roliga minnen
Allt vi gjort och kommer göra ger oss glada sinnen
En speciell plats i våra hjärtan du har
Där kommer du att finnas i alla dar
Fyll ditt liv med gläde och lycka
Vi fick en toppen dotter kan man tycka


we are family


När Aurora var på utflykt med dagis så passade jag på att åka till Eurostop för att äta frukost, shoppa och ha
det allmänt mysigt med mina syskon och min mamma (ni ser dom alla på bilden ovanför). Blev lite flummigt som vanligt men det är inte så konstigt med tanke på vilken familj vi är. Det bästa med oss är att vi iallafall aldrig har tråkigt. Vi är ungefär lika knäppa allihopa, fast den värst knäppisen av oss alla, pappa, var tyvärr inte med idag. För min del blev det lite shopping till hemmet, ytterligare en present till Aurora och sen lite smått och gott till mig.


"Nu är jag en STOR tjej"


En yrvaken tjej får sina morgonpaket


En blöt dag

Snälla mamma kom och hämtade mig och Aurora idag och i bilen satt min lillebror och min systerson. Vi hade planerat in en dag på brottet med massa bad och så blev det. Massa bad, lite fika och mycket slapp. En helt underbar start på veckan om jag får säga det själv. Kunde absolut inte startat bättre :)
  
 


morbror är bäst ♥


carousels















"när jag fyller 3 år ska jag rida häst"
det har Aurora sagt länge länge, hon har verkligen önskat sig att få rida
på en riktig häst. Och det fick hon minsann (hon fyller ju  3år på onsdag)


underbara helg!

Helgen som gått har haft en massa härliga ingredienser. Det har varit massa mys här och massa mys där och det har varit så underbart. I Fredags var vi hemma hos mina svärföräldrar och åt god mat, drack lite vin, pratade om semestern som närmar sig och hade en hur bra kväll som helst. I Lördags var vi på äventyrslandet och efter det åkte vi hem till svärföräldrarna och åt kinamat med dom och den kvällen var minst lika härlig som kvällen innan. Idag sov hela familjen länge och då menar jag länge. Hör och häpna . . . Aurora sov till strax efter tio! Men vi vaknade iallafall allihopa pigga och utvilade. Vi satt och planerade dagen och det slutade med att vi bjöd hit mina föräldrar och min lillebror på en grillkväll. Supertrevligt även denna kväll men måste säga att höjdpunkten ikväll var mitt och lillebrors kvällsbad i havet. Uppskattar alltid tiden jag har ensam med min lillebror jättemycket, jag får så mycket ut av den och jag ser så mycket av mig själv i honom och det gör det hela extra roligt.


Vår egna lilla trubadur <3

mms_img58917 (MMS)

Vår egna lilla trubadur <3


På äventyrslandet :)

mms_img40999 (MMS)

På äventyrslandet :)


Tonight, yeah baby, tonight, yeah baby


Elvis the comic


helt underbart - precis i min smak!


hustle and bustle

Jag och syster packade ihop våra barn och åkte hem till en gemensam vän. Blev kaffe och lite skönt häng för oss mammor och minstingen av alla barnen, för övriga barn var de fullrulle som gällde. Det var springa runt i huset och utanför huset. Var de inte lek med pussel, bilar, dockor så var de vattenlek utomhus i regnet. Måste säga att barnen lekte bra ihop, var lite små "dispyter" ibland men det löste sig lika snabbt som dom uppkom. Vi käkade ihop, drack lite mer kaffe och snackade om allt och ingenting. Vi slog ihjäl några timmar rätt lätt, tiden bara flög förbi. Det är verkligen som dom säger, att tiden går fort när man har roligt


wrapping


Var inom leksaksaffären idag, tanken var att jag skulle spana efter
födelsedagspresenter till lilla hjärtat som fyller 3 år nästa vecka. Det
hela slutade med att jag kom hem med en megakasse full av presenter
till henne. Har slagit in dom redan nu fastän att de är några dagar kvar
innan hon fyller men det är likabra de för om hon skulle hitta paketen så
ser hon iallafall inte vad det är hihi


Vattnar blommorna hos farmor & farfar

mms_img12727 (MMS)

Vattnar blommorna hos farmor & farfar


farmortokig

Det är så skönt att vara ledig och bara ta dagen som den kommer. Just nu sitter vi (jag&aurora) här och gäspar ikapp. Vi har båda sovit middag och det var riktigt skönt. Ska vakna till liv och klä på oss sedan ska vi promenera bort till farmor. Aurora tjatade om henne i förmiddags så jag slängde iväg ett sms och kollade om vi kunde komma när hon slutat jobbet och visst kunde vi det. Gissa vem som gav ifrån sig ett riktigt glädjetjut när jag sa att vi skulle till farmor?


kusinmys


A - E - C


Strangle

Nu har klickfingret varit igång igen. Igår berättade mamma att hon hade beställt lite kläder och jag blev genast sugen på att kolla lite. Tanken var faktiskt att jag bara skulle kolla men det slutade med att jag klickade hem två tröjor, två blusar, en bodyspray och ett par skor. Men det var ju sååå billigt, gick inte ens på trehundra kronor. Och eftersom det varså billigt försöker jag intala mig själv att det var ok. Men jag inser att de är dags att strypa mitt klickfinger snart ... NU!

en egen pool



måndagendensjättejuni


Största delen av dagen har varit på hemmaplan. Fyllde upp Aurora lilla pool och placerade den utanför altanen. Min mamma och Lillebror kom även hit idag så vi låg jämte poolen och solade. Var nere en sväng på stranden med men det båste alledes för mycket för att det skulle vara skönt så vi åkte hem och la oss väldigt bekvämt utanför altanen igen. Har lapat i oss massa sol och haft vattenkrig. Tiden bara sprang förbi precis som den brukar göra sådana här varma dagar. Mamma och bror åkte hem medans vi andra traskade iväg på födelsedagskalas. Blev massa goa kakor och en underbar jordgubbstårta. Nu är vi iallafall hemma igen, jag och lillan är ute på gården och leker och busar. Får passa på ordentligen nu för jag hörde att det skulle komma in ett åskväder senare ikväll och att vädret skulle bli sämre det närmsta dagarna. Så idag gäller de att njuta till fullo!


när man sackar efter

Jag känner att jag ligger en eller två dagar efter med bloggen. Jag kommer liksom inte ifatt utan jag bara halkar efter hela tiden. Men jag sitter ju knappt vid datorn längre nu när det är så fint väder. Vi är ute och härjar hela tiden och när jag inte är med min underbara familj så är jag på jobbet. Det har ju varit så den sista tiden för mig. Skola - Jobb - Familj - Jobb - Familj - Skola. Det har bara avlöst varandra hela tiden och alltid har det varit något. Men nu är det sommaruppehåll från skolan och jag har "bara" jobbet vid sidan av familjen nu. Vilket är jätteskönt, känner verkligen att jag kan koppla av på ett helt annat sätt nu. Jag har varit borta så mycket från Andreas och Aurora eftersom det både har varit skolan och jobb så nu känner jag att jag vill ägna all min lediga tid till familjen. Jag har saknat dom jättemycket!


yesterday


En somrig liten tös på besök hos farmor & farfar i Torekov ♥


t r a d i t i o n

Igår var det dags för min och lillebrors årliga resa till Götebrog -Liseberg. Blev bussresa dit då tåget var fullbokat och vi hemskt gärna ville ha en go sitsplats. Bussen lämnade Halmstad vid åtta på morgonen och vi lyssnade på musik, snicksnackade och sov. Allt detta blandat med vår riktit häriga humor, vi är så lika på så många plan och det älskar jag med min bror, för vi har alltid lika roligt när vi umgås och vi går varandra precis lika mycket på nerverna. Men det tar vi med en klackspark för det är rätt skoj ändå ♥ Framme i Göteborg så kurrade våra magar riktigt mycket och suget efter frukost var äckligt stort, vi hittade ett mysigt café på staionen och där hade dom olika frukostmenyer till bra pris. Satt är och gottade oss ett tag sedan promenerade vi bort mot Liseberg och hela vägen var vi på jakt efter en affär, tror ni att någon var öppen innan elva? Nope, det var de inte! Tillsist blev vi så irriterade så vi frågade vart fan det fanns en affär som var öppen en röd dag och det fanns men fyfan va kasst utbud men det fick då. Traskade sedan in på Liseberg och vi slapp stå i kö till både entre och åkpass då vi beställt på internet. Smidigt som tusan! Invigde Liseberg med att åka Kanonen, riktigt bra. Blev en jäkla massa åk, blandat med spel, mat, snacks och några vändor i spegelhuset. Tråkigt att Atmosfear (den nya attraktionen) var ur funktion hela dagen, jag ville så gärna åka den men vi fick nöja oss med Höjdskräcken istället. Träffade riktigt roligt folk på Liseberg och vi hade riktigt skoj, precis som vi brukar. Men när vi skulle gå tillbaka till stationen så tog det fasiken emot. Vi hade ont precis överallt och jag hade blåsor på fötterna. När vi satte oss på tåget så pustade vi ut riktigt ordentligt, skönt att få sitta ner. Det pulserade från tårna igenom hela kroppen och upp i axlarna. Men det var det värt! Detta var sjätte året som vi är iväg tillsammans en heldag på Liseberg. Jag har bjudit min underbara lillebror på detta sedan jag fyllde 18 och började jobba. Vi ser alltid framemot det lika mycket, karusellälskare som vi är. Men jag åker inte just för att de är så skoj med karusellerna utan för att det har blivit min och Richards egna grej, vi har roligt, vi umgås, vi njuter, vi jävlas, vi pratar och jag uppskattar alltid denna årliga resa lika mycket varje gång om inte mer och mer för varje år ♥



skrattar så vi gråter


spegelhuset är rätt så skoj ändå hahaha


Skrattar så vi gråter!

mms_img50505 (MMS)

Skrattar så vi gråter!


Iväg med lillebror


Sitter på stationen i gbg och avnjuter en riktigt god frukost :)


Avnjuter en god frukost i gbg

mms_img62831 (MMS)

Avnjuter en god frukost i gbg


RSS 2.0