snacktajm!


För en vecka sen hade min snacktajm bestått av kakor, chips, godis,
läsk eller något annat med ett ton socker i. Men numera är det frukt, nötter
och vatten som gäller. Och bäst av allt är att det inte alls känns jobbigt, utan
det känns verkligen som en ny vana. Börjar få inte rutinen på att leta efter
 nyttigheter istället för onyttigheter och suget efter godis och annat sånt slisk
kommer mer och mer sällan. Tummen upp för det :)


five seconds of fame

Varför kan inte vissa personer glädjas åt att det går bra för andra, för sina vänner? Har en vän där det har känts såhär länge. Spelar ingen roll vad som händer i mitt liv, positiva eller negativa för de känns som att denna inte intresserar sig ändå. Jag får säga mitt i några sekunder, ibland en endaste mening sen kommer alltid personens saker i centrum. Ungefär som att h*n frågar mig om hur det är och vad som händer enbart för att h*n ska få rabbla upp sina saker. Jag blir så fruktansvärt ledsen och det gör ont i mig. Förstår inte varför jag envisats med att ha personen kvar ändå när det ändå bara suger energi och jag blir ledsen. Känner att jag måste sätta ner foten och avsluta det kapitlet. För min egen skull, för mitt eget bästa. Vänner ska ge massor av energi, man ska vara pigg, glad och lutfylld när man är/har varit med en vän. En vän ska inte suga ur all energi man har!


svinalängorna

Idag gick jag av tredje vakennatten på raken. Har nog aldrig varit så trött som jag var imorse när jag slutade. Det var med tunga steg jag gick hem och kisande ögon. Allt jag tänkte på var att få krypa ner i min säng, min underbara mjuka säng. Jag sov som en gris och kunde verkligen inte vakna. Mannen väckte mig flera gånger och jag hade dessutom ställt klockan men jag kunde inte öppna ögonen. Oftast när jag går av sista natten så sover jag bara till lunch men inte idag, jag var helt utslagen till efter fyra nångång. Låg ändå kvar länge och drog mig i sängen innan jag kom upp, det tog verkligen emot. Men jag kom upp efter en stund och strax därefter kom Oscar och Hannah på ett litet besök :) Dom har varit hemma hos oss tre dagar i sträck och det är helt underbart. Träffar dom alledes för sällan nu när dom flyttat till Kalmar. Men nu är dom här och ska stanna ett tag och det gillar jag El Mucho! När dom åkte för att handla så åkte vi in och hyrde filmer, två till Aurora och en till oss själva. När mannen började plocka godis till Aurora var jag tvungen att gå, klarade inte av det. Var skitsträngt, var inte långt ifrån at jag tog en av kartongerna och bara hällde rätt ner i käften. Jag såg det verkligen framför mig, att jag stod med munnen fullt av favoritgodiset. Mannen köpte sedan på sig glass, som tur va en glass jag ändå inte gillar. Men påvägen hem åkte vi inom en annan affär så jag fick köpa lite frukt till mig och nu har godissuget lagt sig. Himla skönt! Är så stolt över att jag stod emot och inte sa det som kroppen skrek inombords. Nä, nu är det movietajm ♥

v i n g e l

mms_img30615 (MMS)

v i n g e l


X


HAPPYFACE


Efter en veckas kickstart! Sa när jag började att jag skulle bli
jätteglad om jag gick ner 3 kg. Men det är ju nästan de dubbla så
ni kan ju gissa vilketglädjetjut jag gav ifrån mig när jag ställde mig
på vågen innan. Bäst av allt är att jag märker det själv :)


LIFE


Att göra

mms_img24450 (MMS)

lista på nattens jobb :)


Mys med Hannah <3

mms_img24448 (MMS)

Mys med Hannah <3


... jag har en plan

Kickstarten har gått jättebra, blir piggare för varje dag som gå och gladare. Har så mycket mer energi nu när sockret inte går i en bergochdalbana utan nu ligger det jämnt hela tiden. Och så ska det förbli! Jag har funderat lite på hur jag ska fortsätta med viktnedgången efter denn kickstarten. Det som tilltalar mig bäst och som jag tror att jag klarar av det är att:

Fortsätta äta soppan en hel dag i veckan
Bara äta pasta/potatis/ris tre mål i veckan
Ersätta ett mål om dagen med shake


Och självklart ut och röra på mitt ass, hade tänkt börja med två dagar i veckan för att inte gå ut för hårt. Risken är ju att jag tappar motivationen då. Det får inte bli ett måste utan en slags rutin. Det känns riktigt riktigt bra nu med allt och jag är så glad för denna gången ser jag själv att det get resultat.


meet the gullman´s

Har idag spenderat hela dagen med min underbara mamma. Hon kom hit efter att jag ringt henne imorse, behövde min mamma något så otroligt idag. Det är så skönt med mamma för hon förstår och hör på mig när det är något som inte är som det ska. Jag behöver inte be henne att komma utan hon säger bara att hon komme på en gång. Och även om jag säger till henne att det inte behövs så vet hon att jag behöver henne. Vi pratade om en sak som hänt som jag var och är fortfarande lite chockad och orolig över, ringde lite samtal och fixade sen åkte vi iväg för att skingra mina tankar lite. Blev lite shopping till lillan (visar imorgon), lite fika och presenter till syters kille. Efter det hämtade vi upp lillebror som även han är en helt underbar klippa, går verkligen att prata med han om allt och han lyssnar alltid. Det är inte alltid han vet vad han ska svara men han är en otroligt bra lyssnare och det är en jättebra egenskap som jag gillar hos honom. Sen ska vi klart inte glömma min syster som jag ringde mitt i natten igår efter att en sak hade hänt, hon släppte allt hon hade där hemma och körde för att hämta mig, stötta mig, låta mig prata och sen släppte hon mig och kollade så att jag verkligen kom hem och att allt var bra. Jag behövde inte säga vad det gällde utan bara ett "Hej! Kan du hämta mig i Tylösand och köra mig hem .. Nu?" sen slängde hon sig i bilen. Sen har vi min pappa, en stor stöttepelare i mitt liv och är alltid så öm och varm. När han såg mig idag gav han mig en blick som sa mycket sen klappade han mig på huvudet och mer behövdes inte för att jag skulle känna mig lugn och trygg. Mamma, pappa, syster & bror - jag älskar er


Ja må han leva, ja må han leva . . .

Hemkomna från ett jättemysigt kalas hos syster med familj, hennes sambo fyllde år. Dom bjöd på varma mackor och supergod fika men jag fick tyvärr tacka nej till dessa läckerheter och åt istället min soppa och lite kyckling. Blev massa prat om allt och ingenting, gos med deras nytillskott och det är lika underbart varje gång, sen busade Aurora och hennes kusin Casper på som vanligt och då menar jag verkligen busa. Men ja, det är ju sånt barn gör all the time mer eller mindre men det är skillnad på bus och hyss, det har inte Aurora riktigt förstått ännu. Men det kommer väl. Men ja, åter till födelsedags"barnet", tycker alltid det är lika krångligt att hitta på presenter till killar över lag. Man vet liksom aldrig vad man ska köpa eller vad som uppskattas. Men idag hade jag rätt klart för mig vad jag skulle köpa och det blev en fin zinkhink men lite olika sorters öl i och ölkorv och ett passande kort till detta. Kan säga att presenten uppskattades. Och tur var väl de, annars hade jag tagit med mig ölen hem :P


Vecka 30


klicka för större bild


Dyngkåt & hur helig som helst

Öppnade min nyinköpta bok igårkväll och tänkte att jag skulle läsa några sidor för att få ett hum om vad det var för bok. Några sidor förvandlades till några sidor till och några sidor till. Det kom några asgarv från mig och direkt efter var jag tvungen att läsa upp stycket för mannen som några av gångerna skrattade nästan lika mycket som mig. Det blev även en del småfnitter mellan sidorna och stora delar av boken gav min insikt. Fick mig lite tankeställare och många gånger kände jag så himla väl igen mig. Jag läste vidare för att jag blev mer och mer inne i boken, såg liksom hela Mia Skäringers liv framför mig, lyckades visualisera allt. Minsta lilla detalj och det är så jäkla härligt när en bok fångar mig på det sättet. Jag gillar det jättemycket! Sen helst plötsligt så var boken slut, jag hade läst igenom hela boken på kanske två timmar och jag älskade varje sekunde av dom två timmarna.


Sköna Söndag

Blev en liten tripp till Fynda i Falkenberg nu i förmiddags. Tanken var bara att kolla lite saker men det kom med lite saker hem. Blandannat än ny hallmatta. Usch vad vi har shoppat på sista tiden men skoj är det! Just nu går hela familjen på lågvarv, det märks att det är söndag. Aurora var för trött för att äta middag innan när vi åt så hon sitter och äter nu. Hon började nästan gråta så hungrig hon var sen när hon piggnade till, stackarn. Nu är det min tur att vara jättetrött. Tänkte jag skulle försöka bota tröttheten med en kopp kaffe och hjälper inte det så kan jag lova er att det blir en powernap. Sen är det undanplockning som gäller innan våra gäster kommer hit på en bit mat :)

DAY THREE

Trots att jag inte riktigt mådde som jag skulle i förrgårkväll och igår så gav jag mig fan på att klara av denhär kickstarten iallafall. Visst var jag trött igår men jag gav inte vika ändå, jag stod ut och åt min soppa och grönsaker. Idag är en lite lättare dag, mår inte illa men huvudvärken ligger och molnar lite i huvudet och en annn positiv sak är att jag får ta frukt upptill soppan idag. Yäääej! Hade lite känningar när jag vaknade av mitt sockersug och kände att humöret höll på att dala men jag sa till mig själv att det är jag som har valt detta och jag får bara bita ihop. Försöker se det positivt och tänka på det jag får är istället det som jag inte får äta.
Då kommer vi till frågan om denna kickstarten ger resultat?


o r k e s l ö s !

Den mysiga egentiden jag hade tänkt ha igår kväll byttes väldigt hastigt ut mot inte en så lika mysig egentid. Illamåendet, huvudvärken och febern kom pangbom! så jag hämtade hinken, placerade mig i soffan med en filt sen dröjde det inte länge innan första spyan kom. Spydde dom en gris ett tag sedan lugnade det ner sig för att komma med nya krafter igen. Blev helt matt och orkeslös på en gång och när mannen kom hem blev jag riktigt glad, han hämtade det jag behövde och sedan bäddade han ner mig i sängen. Underbara älskling! Natten som gick var väldigt lugn, enda jobbiga var att jag sov dåligt och mådde illa men ingen spya iallafall. Har varit i princip lika orkeslös och matt idag men det börjar rätta till sig nu. Ingen feber och inget illamående men tyvärr så är huvudvärken kvar men den släpper la förr eller senare den med.


Hipp hurra för här kommer EGENTIDEN

Mannen är på grabbkväll, gullungen ligger i sin säng och försöker sova och det innebär att jag har lite egentid. Jag hade tänkt göra lite tjejgrejor som ansiktsmask, byta nagellack, ta ett fotbad and so on. Tidigare idag när vi var och handlade så hyrde jag en film, Black Swan, tänkte att jag skulle sätta igång den om en liten stund. Ska bara plocka fram allt inför myskvällen med mig själv (haha, det där kan tolkas fel men det är upp till er).

Cosy Home

Har hittat min absoluta favorit butik idag, skulle kunna ta med mig allting hem på studs! Vad jag än tittade på så sa jag "ååå det vill jag ha", "ååå den vill jag ha", "kolla så fint", "den skulle passa så bra på det stället" osv. Blev dock inget köp till hemmet idag men lilla sötnöten såg ett par supermysiga tofflor som hon testade och hon gillade dom jättemycket så det blev vårt köp idag. Hon glider runt i tofflorna här hemma nu och är lite små mallig :)


day one

Det är dag ett på min kickstart och det har gått jättebra trots att jag inte hunnit äta någon soppa än. Har dock ätit frukt istället. För det får man på dag ett, soppa och frukt. Soppan håller just nu på att tillagas så jag väntar på att den ska bli klar och gissa om det ska bli gott att få lite riktig mat i magen. Det enda jag känner att jag har varit dåligt på idag är vätskan, alltså att dricka vatten. Men just nu står det en bringare med en liter vatten i som jag hade tänkt att i princip hinka i mig. Sen ska jag ta en till lite senare. Nä, nu får jag gå och kolla soppan.

nu kör vi!

Har sagt det många gånger förr och jag säger det igen, nu ska jag ner i vikt. Känner mig precis lika motiverad som alla andra gånger och är lika laddad. Och definitivt lika målfokuserad! Skillnaden denna gången är att jag mår mer dåligt över min vikt nu än vad jag gjorde innan, säger det dock aldrig rakt ut men nu är det sagt. Men idag kör jag igång med en kickstart, soppdiet ala sjukhuset. Vet inte om ni hört talas om den innan men den ska tydligen funka riktigt bra så jag gör ett försök. Ska äta den en vecka och då får jag se vad resultatet blir, kommer dock inte träna något under denna veckan utan bara äta soppan och det man får äta upp till per dag. Wish me luck ♥


på jakt


en heldag i hbg

Shoppade på Väla och det blev något till alla. Aurora fick ett stort pärlset som vi redan hunnit pärla massor med, mannen köpte ett spel till xbox. Jag slog på stort och köpte en bh och en bikini, dock bara överdelen men det var faktiskt på rea så det gick bara på sexhundrariksdaler. Jag var lite sugen på att åka till ÄngelholmsHembygdsPark men då regnet öste ner så körde vi en favorit i repris och åkte till Tropikariet istället och det var mycket uppskattat av lilla tösen. Idag hade dom en klappa djuren dag och man fick klappa kackelackor och andra äckliga kryp kan säga att vi passade på den men när ormen kom fram så var Aurora väldigt nyfiken och hon klappade ormen. Det var lite läskigt men spännande så hon klappade den lite till.


m e m o r i e s


nu åker vi söder ut!


Vi skulle egentligen till badhuset idag men deras öppettider passade inte oss
så värst bra så vi bokade snabbt om oss. Vi ska snart styra bilen ner mot
Helsingborg och Väla, det blir lite mat och shopping där nere. Aurora blev ledsen
över att det inte blev badhuset idag så hon har önskat sig en ny leksak istället och
det är klart att sötungen ska få det. Nu är mannen klar så nu ska vi åka.


Välkommen



  
  
Är riktigt nöjd med valet av tapet, blev ruskigt bra. Så tummarna upp till mannen och min mamma
för utförandet. Det är fortfarande lite saker i hallen som ska fixas, både stora och små. Det stora
saken som ska fixas är våran trapp. Vi ska slipa den, etsa den vit och sedan lacka den. Ett jäkla jobb
men det kommer bli grymt snyggt! Sen de småsaker som ska göras är att det ska upp lite mer saker på
tavellisten, är på jakt efter en tavla med ett mysigt kärleksbudskap på eller något roligt budskap. Sen får vi
se vad det andra blir. Är så roligt att gå och planera och fundere ut saker som gör rummet ännu bättre.


små detaljer

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om min favorit i lägenheten och det är våra vägghyllor som pryds av bilder på oss och lite annat smått och gott. Jag har länge funderat på hur jag ska kunna göra det lite finare och för ett tag sen fick jag idén om att sätta väggtext på hyllorna. Fick tummer ur häromdagen och beställde väggtexter från syster och hennes sambos företag. Fick hem de fina texterna idag och har redan satt upp dom, jag är supernöjd :)




Just nu!

mms_img22172 (MMS)

Mys, eller ja, snarare BUS i soffan med pappa


TisdagenDenNittondeJuli

Jag jobbade nu natten som gick, första passet efter semestern. Trodde inte att det skulle bli så tungt som det blev. Första natten brukar iochförsg alltid vara lite tung, iallafall för mig. Men det gick bra, jag klarade mig igenom det men kan säga att jag gick hem med migrän och illamående. När jag kom hem så var det bara att hinka vatten och ta lite medikament och sen blev det bums i säng. Har nog aldrig sovit så gott som jag gjorde idag, fick sova länge och helt ostört, det gillas! Vi har haft mysdag här hemma idag, legat i soffan och kelat hela familjen. Grillat och ätit lite godis och glass. Tur att mannen och Aurora fortfarande har semester för då är allt sånt tillåtet, iallfall i min värld. Lillan är fortfarande vaken då hon toksomnade sent i eftermiddag men så är det ibland. Hon ligger i vår säng och kollar på Arthur och Minomojerna. Mannen slappar i andra soffan och kollar något tråkigt program på Discovery. Själv sitter jag och väntar på att gå till jobbet, fördriver tiden med kaffe och bra musik.


Vecka 29


klicka för större bild


barndomsminnen

Idag åkte jag och Aurora med min mamma och min lillebror till travet. Mamma skulle jobba och vi skulle terra henne. Jag och min bror kan allt reta gallfeber på min mamma och hon säger att hon hatar det men jag tror att hon egentligen tycker att vi är ganska roliga. Fast det blev rätt lugnt ändå, Aurora ville mest kolla på hästarna, helst på nära håll. Jag spelade lite, tror det blev plusminusnoll i plånboken. Jag tycker att de är himla mysigt att springa runt på travet och kolla lite hästar, spela lite, dricka lite kaffe med mamma och ja, bara hänga lite. Jag har hängt på travet sedan små små barnsben och jag gillar det lika mycket då som nu. Det ger mig hög mysfaktor, låter kanske konstigt för er men för mig är det underbart. Jag åker dit lite då och då mer Aurora i hopp om att hon ska tycka att det är lika mysigt som jag gör och att hon ska minnas det med samma glädje som jag gör. Men i nuläget så struntar hon i folket som är där utan hon är mest där för att få snaska i sig baconsnacks och vara så nära hästarna som det bara går. Sen händer det att hon då och då agerar välkomstkomité.


V I P

mms_img16309 (MMS)

V I P


next to you


Stan vs Skärgården

Torsdagen bjöd på moln, blåst och lite kyla. Vi bestämde oss då för att åka in och se vad stan i Västervik hade att bjuda på. Blev lite strosande i hamnen, shopping, lunch och en massa "bara vara" Var en riktigt mysig dag och Aurora fick lite nytt i garderoben, en heliumballong och bäst av allt hon fick krama en säl. Efteråt så kläckte hon ur sig "jag är sååå tokig".

Påvägen tillbaka till campingen så kom regnet som hängt i luften hela dagen. Det blev nerpackning av förtältet och sedan in i huvagnen för att mysa inne. Spelade lite spel, lyssnade på musik, ritade och lite annat smått och gott. Aurora höll sitt humör på topp jättelänge men sen tröt tålamodet och det blev supertråkigt att sitta inne så hon och jag drog på oss våra regnkläder och gav oss ut i regnrusket. Vi hade ställt in siktet på linbanan och jäklar va skoj vi hade, Aurora åkte flera gånger och ville knappt gå tillbaka till husvagnen men efter mycket om och men kom vi äntligen fram till husvagnen där det princip bara var att vända för att gå till restaurangen Skärgårdsvillan. En riktigt mysig restaurang med under inredning. Den föll mig i smaken på en gång, menyn gjorde det hela ännu bättre. Massa fisk och skaldjursrätter så jag hade otroligt svårt att bestämma mig men till sist så fick det bli lax, som smakade himmelskt! Aurora ville ha räkor men dom hade ingen barnmeny med räkor med de fixade dom på ett kick. Blev en räkfrossa a´la mini till henne. Om ni åker till Västervik så är skärgårdsvillan verkligen ett måste att besöka. Många plus till restaurangen och all underbar personal som jobbade där.


50 kvm


Mitt i veckan

Dag nummer tre på semestern bjöd på hoppborg, promenad på den stora campingen
och en rundtur med häst och vagn. En riktigt mysdag :)

Sådan mor, sådan dotter?




  
  


ALV

I Tisdags hade vi planerat in en dag på AstridLindgrensVärld. Vi åkte dit lagom till öppning för att få ut så många timmar som möjligt på "pippiland". Kan ärligt säga att vi tyckte att det var rätt dyrt inträde men efter dagen så kände vi att de verkligen va värt priset. Vi började med en liten fika utanför Pippis hus där dom redan var i fullgång med sin teater. Vi bänkade oss på den fullsmockade åskådarplatsen. En stund senare så kom Pippi dit, precis där vi satt och där hade hon spott-tävling. Aurora tyckte att det var lite märkligt men mycket roligt!
   
Vi promenerade sedan vidare i hettan och vi kom till Mattisborgen där hela Ronjagänget var i full fart med att spexa med besökarna. Träffade Ronja inne i borgen som var jättegó mot Aurora och gav henne en klapp på kinden. Efter det satte som igång med sin teater och där var Aurora fast.
  

  
Efter allt ståhej med Ronja busade vi vidare bort till Emil (men tog en godispaus på vägen dit) Emil var dock inte lika skoj som varken Pippi eller Ronja men man kan ju inte gilla allt och alla ... eller så var det helt enkelt godiset i handen som lockade mer än Emil. Blev sedan lite bus med farmor uppe på Karlsson´s tak.

Promenerade sedan runt och kollade lite på NilsKarlssonsPyssling, lunchade och gick sedan på den långa inte snudda marken banan. Det var rätt roligt, visst att det är lätt att hålla balansen själv men när man samtidigt ska ha koll på lilltjejen så blir det allt en liten utmaning.

Lite lek i lekplatsen, besök i den lilla staden, besök hos Madicken för att sedan avsluta omgång nummer två med Pippi och Ronja. När vi var hos Pippi på runda nummer två så kom Pippi fram och gav Aurora världens största och gosigaste bamsekram. Aurora log ett litet blygt leende för att sedan byta ut det mot ett stort busigt leende.
  


Home Sweet Home

Har varit hemma ett tag och har mest suttit och slappat med familjen i soffan. Vi är lika trötta och sega allihopa, även Aurora går på lågvarv. Vi har packa in allt från bilen och börjar tvätta lite, tog det som var mest akut. Nu står mannen och lagar mat, blir något så enkelt som fiskpinnar, potatis och remouladsås. Aurora springer runt med sin heliumballong och jag häckar vid tvn/datan. Jag hade inte tänkt att göra så många knop mer just idag. Blir helt enkelt en lugn och skön fredagskväll. Men det kommer iallafall att komma ett inlägg om hur våra dagar i Västervik har varit. Sen kommer det nog ett bildregn ikväll, annars kommer de upp imorgon.


Yatzy!

mms_img38493 (MMS)

Yatzy!


när orken tryter


Såhär gör man när man inte orkar med mamma,pappa,farmor,farfar. Ser ni
vart hon ligger? För er som inte ser så har Aurora hoppat ner under bordet
som är sänkt för att vi har bäddat sängen där. Bra gömställe, lilla hjärtat
är allt påhittig hon ♥


Aurora är trollbunden

mms_img34147 (MMS)

Aurora är trollbunden


PippiTeater

mms_img34143 (MMS)

PippiTeater


AstridLindgrensVärld

mms_img34140 (MMS)

AstridLindgrensVärld


Semesterdag nummer 1

Har haft en underbar första dag här på Lysingsbadet i Västervik. Tog oss några timmar att ta oss hit men resan gick bra. Aurora hade lite kinkigt humör men det är helt förståeligt, jag menar hur kul är det att sitta i en bil i nästan fem timmar? Visst vi tog paus och hon hade med sin bärbara dvd men det höll inte hela vägen. Framme blev de lunch och medans männen fixade förtältet så gick vi tjejer bort och hoppade i hoppborg, vårt jobb bestod av att hålla oss undan :) Har blivit en hel del hoppande, lek, bus, musik och annat smått och gott. Vi har hade vädret på vår sida idag så till kvällsmat blev det grillat och ett glas rött. Det satt inte alls fel, inte alls. Nu är det snart läggdags för allihopa, hela gänget är möra. Andreas jag och Aurora placerar oss i våran säng och tänkte slänga på Ett småkrypsliv. Gillar skarpt att vi tog med Auroras bärbara dvd ;)

På plats :)

mms_img70573 (MMS)

På plats :)


Vecka 28


klicka för större bild


Jordgubbsmarängtårta <3

mms_img33189 (MMS)

Jordgubbsmarängtårta <3


grym kvinna!


planering

Sitter och har smskonferans med mina tjejer, planerar morgondagens tjejkväll. Vi diskuterar mest klädval och skoval. Sminket behöver jag inte ens tänka på då Sofia som är makeupkonsult ska sminka mig så där har jag iaf ett problem ur världen. Då jag jobbar så kommer vi börja rätt sent med förfesten men det gör faktiskt ingenting. Kommer bli en underbarkväll. Ska bli spännande att se hur alla tjejerna funkar ihop, alla är mina underbara tjejer men ingen av dom har träffats innan. Det dom har gemensamt är att dom står ut med mig och att dom är galna. Att dom står ut med mig är den egenskapen jag gillar allra bäst hos dom. Att dom är precis lika galna som mig är bara ett stort plus i kanten.


11 07 08

När jag vaknade imorse kände jag mig tröttare än någonsin och blev rentutav chockad när jag såg att klockan var kvart i elva. Ännu mer chockad var jag när jag insåg att varken mannen eller dottern var vakna. Det blev snabba ryck upp och bara att starta dagen på en gång för att försöka ta igen de timmarna vi missat. Brunch, kaffe, packa in lite saker i husvagnen, handla för att sedan hem och städa och det är där vi är nu. Mannen springer runt med dammsugaren i högsta hugg och när han är klar tänkte jag göra detsamma med moppen. Sen är det bara att börja förbereda allt inför kvällen, svärfar kommer på middag. Vi slår på stort och bjuder på trerätters. Baconinlindade dadlar med färsost, hackebiff med potatismos, jordgubbsmarängtårta


Mmmm . . . RÄKBOMB!!

mms_img56881 (MMS)

Mmmm . . . RÄKBOMB!!


TorsdagsStädning

Jag är rätt så effektiv när jag får städa ifred, tycker att de är riktigt skönt att få göra just den sysslan själv. Lillan har kollat film och mannen har sovit. Jag har hunnit mer att städa köket, vardagsrummet, badrummet, vikt fem maskiner tvätt, tvättat en maskin. Nu ska lite tvätt hängas upp och sen ska jag ta tag i sovrummet men först . . . mer kaffe!


if i die young ♥


uppladdning pågår . . .


kaffe kaffe kaffe kaffe kaffe kaffe . städa städa städa städa städa städa


imagine . inspire . dream . believe


Fick hem mitt helt underbara smycke idag, är skitnöjd! Det är inget örhänge som man
har till vardags, eller jag har iaf inte det. Leveransen på örhänget gick jättefort och det
är jag glad för. Jag hade tänkt och ska inviga det på Lördag när jag ska ut. Kommer passa
min outfit kalajsbra. Eftersom jag blev riktigt nöjd med örhänget och det är riktigt bra priser
så har jag valt att beställa två örhängen till.
  


grilla i dubbel bemärkelse

Ligger ute på gården och grillar mitt fläsk i solen. Som sällskap har jag dottern som har intagit slappeställing i brassestolen och min pappa som precis som mig grillar sitt fläsk. Min mamma och min man har börjar tapetsera i vår hall. Det kommer bli riktigt fint, känner redan nu att jag kommer bli så nöjd. Är så skoj att få iordning hemma en det är ju babysteps som gäller fast det gör inget för då har vi hela tiden något nytt att se framemot att göra. Nä, nu går vi snart ta och sluta ligga och lata oss i solen och tända grillen. Det är väl det mest aktiva jag gör idag, lagar mat.

believe


Trillade in på denna bloggen för några dagar sen. Fastnade på en gång för
detta örhänge. Har nämligen ett svart örhänge hemma, en vanligt "plupp". Har
sedan länge tappat maken till det och inte tänkt mer på det men när jag såg
detta så tänkte jag på en gång att jag kan ju spara det och ha det tillsammans
med detta underbart fina örhänge. Mejlade lite med den otroligt snälla tjejen
och la in en beställning igår och nu fick jag ett mejl om att hon är klar med
örhänget så det borde komma i veckan. Det enda som skiljer örhänget på
bilden från det jag ska ha är att på min bricka ska det stå believe.


BioRio - RioBio

Igår var det riktigt hett ute. Vår lilla familj begav oss in till stan för att inta iskalla drycker men det svalkade inte det minsta. Vi traskade sedan in på Bion, där vi var helt ensamma. Inte så konstigt med tanke på vädret men tusan va skönt det var där inne. Det var svalkande att sitta där inne och supermysigt. Gjorde ingenting att Aurora stundvis sprang runt som en yr höna inne i salongen. Var ju ingen där inne som stördes. Filmen vi såg var Rio, den föll både mig och mannen i smaken. Aurora var inte så jätteintressrad, hon tyckte det var mer spännande med en tom salong. Men efteråt var hon allt lite mallig över att hon hade varit på bio. Drycken blev vatten, läsk & mer. Godiset blev choklad, baconsnacks, suragodisar & saltagodisar. Tummen upp för den mysig familjedagen!


Eric Saade har varit i vårt vardagsrum


Aurora upptäckte att en söt liten fjäril satt på vårt vardagsrumsgolv. Jag
tog fram kameran snabbt som attan och hann ta ett foto innan fjärilen flög
iväg. Jag frågade Aurora om vi skulle ge fjärilen ett namn och då viskade
hon i mitt öra att fjärilen skulle heta Eric Saade. Efter det så log hon sitt sötaste
leende, ett leende som bara hon kan le. Hon är verkligen ett litet charmtroll ♥


Vecka 27


klicka för större bild


And I will always be the, best thing you never had


en nytt välkomnande

Har nu på kvällskvisten suttit och diskuterat hur vi vill ha det här hemme och vilket ordning vi ska göra det. Suttit och spånat lite gamla och nya ideér. En sak är iaf bestämt och det är att nästa projekt som ska göras det är vår hall. Vi har ju lagt nytt golv där och nu har vi suttit och pratat om tapeter och vi hittade en vi båda två ville ha. Fast vi ska lägga den ner så att ränderna går längs med väggen istället för från golv till tak. Blir lite meckigt men de är det så värt! Vi hoppas få tid till att tapetsera veckan som kommer annars får de vänta till nästnästa vecka. Sen trappan ska vi slipa och det är ju ett jäkla projekt sen var tanken att vi skulle betsa och lacka den men det blir istället en heltvit färg. Tror det passar vårt val av möbler bättre och det är dessutom inte lika tidskrävande. Det kommer bli så fint när de är klart. Sen så fort tapeterna är på plats så ska vi åka ner till IKEA och köpa en spegel som vi spanat in rätt länge. Det är så himla skoj att inreda och göra om hemma, även det minsta grejorna är så skoj. Just nu iaf, det där går lite i perioder för mig men just nu har min kreativitet kommit in i ett gott flow.

RSS 2.0