Frustration

AHHHH, går snart i taket här. Sitter med en studieuppgift till skolan, känns som att jag fattar noll. Började skriva och allt kändes bra. Läste igenom arbetet, funderade lite och nu känns det återigen som att jag fortfarande inte fattar. Antingen så är jag riktigt trög eller så tänker jag  för mycket på hur läraren vill ha det istället för att gå på
my instinct
 


För dig ska jag göra det tusen gånger om


slappesöndag


En liten tokunge springer omkring i "pyjamas" och leker med Pippi
En mamma sitter i soffan med pyjamas på och dricker kaffe
En pappa ligger kvar i sängen och har fått sig en välförtjänt sovmorgon


bildregn


  


  


  


  


  




hipp hipp hurra!

Har varit dåligt med bloggande idag dels pga seghet efter gårdagen och för att de varit folk här hela dagen för att fira mig.
Gårdagen var grymt skoj, folket trillade in här vid 20.00 och då hade jag och mannen redan smygstartat lite. Blev massa snack, bra musik, dans och allt som hör till. Begav oss in mot staden för att svänga våra lurivga. Sådär mycket folk men ändå riktigt skoj. Dansade dom tokar och sjöng så de stod härliga till, Mitt i allt när man var som mest uppe i det så hör jag att Dj'n ropar i högtalaren "Nästa låt tillägnar vi till Josefine som fyller år . . . GRATTIS". Jag blev helt paff, men förstod snabbt att de var Hanna som va boven i det hela. Några kom fram och kramade mig och sa Grattis sen sjöng dom lite för mig. Knappt pinsamt! Men ja, kan kort och gott säga att det var en riktigt bra kväll och att jag har riktigt skoj.
Gårdagens festande kändes dock både i huvud och kropp idag. Gick upp med tunga steg runt lunch, och strax därefter dundrade Disa in igenom dörren för att fira mig. Blev kaffe och tårta. Mums! När honn gick kom släkten för att fira mig och då blev de ännu mera tårta och kaffe. Mums! igen. Syster hade med sig fotona från fotograferingen så blev en del tittande på dom med. Sitter fortfarande och kollar på dom och snart åker dom upp här på bloggen.


Bus med Disa

mms_img60764 (MMS)

Bus med Disa


una sensación

Lillan är lämnad hos farmor och farfar, shoppingen är avklarad. Nu är vi hemma igen och mannen fixar med maten. Själv så sitter här med en härlig facemask, ska snart kliva ner i det varma underbara badet. Efter de är det nog dags att lägga makeupen och locka håret. Sen börjar uppladdning och inväntningen av folket. Min Hanna kommer ikväll, var längesen nu, har saknat henne så inibomben. Kommer bli en riktigt bra kväll ikväll - känner de på mig ♥

i paketet

presentkort på kläder = shopping på en gång


det ligger saker överallt

är på G, ska bli ordning i kaoset här hemma


t j u g o t r e

Idag är ingen vanlig dag för de är miiin födelsedag, hurra hurra hurra!
Blev väck med en godmorgonpuss av älsklingen och ett viskande grattis,
somnade sedan om en stund för att sedan hasa mig upp med tunga steg.
Hade utan problem kunnat ligga kvar en bra stund i sängen och sova.
Tyvärr så går de inte idag fastän att de är min födelsedag. Gick in till lillan,
la mig i hennes säng en stund och hade massa mys. Berättade för henne
att det var min födelsedag. Då slänger hos sig över mig och ger mig världens
bamsekram säger Grattis. Sen inflikar hon snabbt och säger att hon också
fyller år hahaha ... försökte förklara att hon fyller år på sommaren när det
är varmt ute och att hon har en helt egen dag men nej, hon ville fylla år idag,
samma dag som mamma. Lilla lilla underbara älskade hjärtat ♥


ett litet smakprov

Aurora, Jag, Syster och systers son Casper

Syster och Jag

Aurora

Casper


ME&I

Åhhh, jag har ju helt glömt bort att berätta vilket rolig förmiddag jag har haft. Var iväg på fotografering
med syster, hennes son och Aurora. Hela högen blev fotograferade med Me&I - kläder.
Jättefina kläder, superbra fotograf, barnen var jätteduktig. Vi tog foto i några olika kombos,
var lite svårt att hålla minen när man själv skulle bli fotad men det var helt ok. Längtar så mycket
till att få se resultet som kommer någongång i helgen. Wihoooo!


27 Januari

Landade hemma i mammas soffa för ett tag sen. Har suttit här sen dess, inte många knop här inte.
Mamma står just nu och lagar mat så jag väntar på att den ska serveras och efter det tänkte jag
att kaffe och choklad skulle sitta som en smäck!


klagomuren

Fyfan vilken jävla pissdag. Hade skola idag, gick dit trots lite illamående, när jag suttit i skolan ett tag började huvudvärken komma smygande men trots detta bet jag ihop och satt där. Efter skolan hade jag bokat möte med min praktikplats, för att få schema och lite rundvisning. Påvägen dit får jag så ont i huvudet att jag håller på att kräkas MEN trots det går jag med tunga steg till praktikplatsen för att i samma sekund som dom öppnar dörren skiner jag upp och lägger på ett smile och är trevlig. Var väl där en tjugominuter kanske och det var en pina pga huvudvärken. Gick inom dagis och hämtade Aurora innan vi gick hem, likabra att ta de på en gång. De bultade i skallen vid detta skeendet och solen utomhus gjorde ju inte saken bättre. Hemma blev de mellis och film för Auroras del, jag la mig i soffan och somnade. Det gick inte vara vaken. Tur man har en snäll dotter som kan sitta lugnt och snäll och kolla film. Hon kom till mig någongång då och då för att fråga vissa saker eller för att hon ville ha något men de va överkomligt kan jag säga. Nu ikväll har jag inte gjort mycket mer än att ligga på soffan och slappa. Eller slappa och slappa, huvudvärken har gjort att jag spänt mig så otroligt mycket. Det känns liksom som att någon står och borrar rätt in i tinningen. Not najs! Har fortfarande ont i huvudet, men inte alls som innan, inte när jag sitter ner iaf men när jag reser mig så kommer de som en bomb igen. Nu ska jag sluta gnälla och gå och sova istället. Natti Natti

godmorgon allihopa


och arslet placerar vi i . . .

SOFFAN! Har varit igång enda sen jag kom hem. Först bakning, bakning och bakning. Sen flyttade jag sysslorna till sovrummet och vek tvätt sen flyttades sysslorna över till köket och i samma veva kom mannen hem. Han tog en snabbdusch och när han var klar stod maten redan i ugnen. Nu tog han över städandet och jag placerade mig här i soffan jämte Aurora. Vi kollar Cartoon Network och är nog lika nära på att somna båda två :)


Yummie Yummie

En färdig hemmagjord glasstårta står i frysen och ena marängbottnen står i ugnen. Snart ska nästa in och när dom har svalnat ska daimgeggan på. Gör hemmagjord marängdaimtårta, MUMS! Dom ska inte ätas förens på Lördag så dom får stå i frysen och fresta mig i några dagar. Undra om jag kommer kunna att motstå dessa underbart goda onyttighetern?!

What a beautiful morning

Blev väckt av ett gråtskrik strax efter 6 som lät såhär "jag vill inte nana meeer"

skinnybitches


Nu äre dags för Top Model. Vet inte varför jag har fastnat för de programmet egentligen
men jag tror innerst inne de är för att jag vet att jag är lika snygg och slank som vad alla tjejerna där är.
Ni liksom jag vet ju att jag hade kunnat ha en grym kärriär inom modellyrket. Skämt å sido men jag
gillar programmet, gillar fotograferingarna eller iallafall vissa av dom för att dom är så grymt balla. Men bäst av
allt i hela serien är när det är MakeOvers. Det är ruskigt skoj! Vet dock inte om de är det som står
på programschemat idag men jag hoppas på det.


♪♫♪♪♫


stolt mamma

Ni ska bara veta vilken duktig dotter jag har. Aurora sitter just nu och badar och Andreas sitter där inne med henne, hon säger då till att hon behöver bajsa NU! Då sa Andreas till henne att hon skulle hålla sig lite samtidigt som han plockade fram pottan och satte den jämte badkaret. Sen satte hon sig på pottan och klämde, de hördes enda ut i vardagsrummet hur hon tog i. Och jajjemänsan, visst kom de bajs på pottan. Både mor och dotter blev stolta kan jag lova er.


På stan med mamma och bror

mms_img66592 (MMS)

På stan med mamma och bror


Filmens stämpel blir . . .

Alice i underlandet
får varken
tummen upp
eller
tummen ner
utan den stämplas med ett 
OK!


movienight


k a l a s


Nyss hemkomna från kalajs. Denna gången var de kusin N*** som fyllde år. Även denna gången var Aurora exemplarisk på att säga Grattis klart och tydligt så fort N*** öppnade dörren. Sen nästintill kastade hon över paketet till henne. Var fullerulle detta kalaset med massa barn, massa bus och massa stim. Men helt klart supermysigt ändå.


sista dagen på veckan

Innebär sovmorgon, sen frukost och en massa mys i soffan. Längre än så har vi faktiskt inte kommit denna härliga Söndagen. Aurpra åt upp sin frukost för en liten stund sen så de är alledes för tidigt för att börja med lunchen så även den skjuter vi på idag. Vi sitter just nu och kollar på Pippi på de sju haven, dricker kaffe / juice. Aurora sjunger med i varenda sång som kommer i filmen, hon är så duktig.
Tänkte faktiskt att jag skulle slita mig från datan och göra någon nytta, hör att Andreas redan börjat röja i köket så jag får väl lyfta på arslet och röja i något annat rum. . .en annan tanke är ju annars att jag helt enkelt sitter kvar där jag sitter och kollar vidare på Pippi med Aurora. Får använda  mig av uttrycket "Satt Josefine Sitter!"


Tropikariet i Helsingborg

Vilken dag vi har haft. Var nere på Tropikariet i Helsingborg, traskade omkring där inne i lite drygt 2 timmar. Hade lätt kunnat gå där ännu längre. Aurora stormtrivdes, hon var helnöjd och älskade alla djuren. En modig och jättemyfiken tös var hon idag. Hon var inte ens rädd över att vissa djur inte satt i bur utan var helt lösa och hoppade omkring precis ovanför huvudet på en. Hon gillade det! Dom hade även ett rum där man kunde göra en egen utgrävning och leta efter gamla djur, riktigt skoj. Sen ett kunskapsrum där man kunde titta på småkryp i mikroskop, hoppa på en madrass och jämföra vilket djur man hoppade lika långt som, mäta sina händer och fötter med en apas osv. Aurora uppskattade verkligen Tropikariet. Bäst av allt var hajarna, där nere var vi hur många gånger som helst. Kan ju ärligt säga att de var lite strängt när vi skulle gå hem för Aurora ville vara kvar, hon hade säkert kunna bosätta sig inne på Tropikariet bland alla djuren.

   

   
   
    



På tropikariet

mms_img45394 (MMS)

På tropikariet


Snabba ryck

För en liten stund sen ringde Auroras läkare upp, hon hade redan fått svar på röntgenbilderna. Dom visade att Aurora skelett var lite yngre än henne själv men inget märkvärdigt. Då hon inte saknar några tillväxthormoner och alla prov som dom tagit ser bra ut så behövs det inte någon behandling för hennes litenhet. Min lilla tös får bara vara liten, inga mer konstiga prov eller andra undersökningar utan hon får vara mamma och pappas lilla tös. Vi blir inte kallade till läkaren förens om ett halvår igen. Så nu är de lite månader med lugn och ro, inget flängande till sjukhuset. Går inte att beskriva hur skönt detta är. Glädjetjut och glädjeskutt över detta!


då var man ägare till en ny telefon

När vi klev in på sjukhuset igår stängde jag av min telefon när jag sedan skulle sätta på den igen ett tag senare så var den halvdöd. Den vibrerade när jag klickade på startknappen och det stod Sony Ericsson på diasplayen men inget mer hände. Tänkte att den fått en knäpp så då försökte jag igen, då vibrerade den bara. La den på laddning och sedan försökte jag starta den men då var den stendöd, den vibrerade inte ens. Gissa vad jag gjorde? Jo, direkt efterskolan idag traskade jag in i 3 butiken och skaffade mig en ny. En X10 mini!


kan inte bli bättre


b a i l e y s . k a f f e . m a n d e l c h o k l a d g l a s s . p s y k o l o g i


little helper



sjukhusbesök . . . igen

Idag var de dags för sjukhusbesök igen, denna gången stod de Röntgen på kallelsen. Det var en pärs, både för mig och lillan. För de första så fick vi vänta i trettiofem minuter på att få komma in, sen så var de ett stort rum, nya ansiktet, konstig apparatur och helt nytt ställe. Ni kanske förstår att Aurora fick lite smått panik. Hon skrek som en galning, skakade, gömde händerna och sa klart och tydligt "Jag vill inte". Vi fick muta henne med ringar och små leksaker - inte för att de gick så mycket bättre. Hon ville ju inte ens peta på apparaturen. Till sist så fick den ena sköterskan hjälpa till med fasthålling, hon höll fast handen där fotot skulle ta och på tre släppte hon och då togs fotot. Nu håller vi tummarna för att fotot duger och att vi inte behöver bli kallade igen. Förresten läkaren från Barnavdelningen ringde idag och berättade att Auroras prover såg bra ut och att dom inte visat något brist på tillväxthormon. Det var skönt att höra!



Ps. Tack så jättemycket min underbara mamma för att du ställde upp med körning lite överallt och för att du var med som stöd uppe på sjukhuset idag, du är guld värd Ds.


tjugondejanuaritvåtusenelva




Nej! Vi gillar inte ljus


  
 


när barnet står för baket

   


. . .

 
Längtar som en galning tills dessa saker dimper ner i min brevlåda! Tror dom ska dyka upp i Februari, lite förtidigt att använda dessa då MEN när dom dimper ner så betyder det ett steg närmare till våren . . .


familjemys

Ska köra ett litet - läs stort - panikröj här hemma. Sen tända massvis med ljus och försöka ha maten klar eller iallafall på G när mannen kommer hem. Funderar på om jag ska slänga ihop något bakverk med. Sen kan Aurora få välja film som vi ska titta på ikväll innan hon går och lägger sig. Kommer bli en mysig kväll ikväll.


Godmorgon!

Idag ska jag hem till min underbara vän Pernilla, har inte varit hemma hos henne på ett tag nu. Ioförsig träffas vi i princip varje dag i skolan då vi går i samma klass. Men ja, klart skillnad och mer roligare att umgås utanför plugget. Idag är tanken att vi ska mötas upp vid bussen och gå och köpa lite frulle. Sen ska vi hem till henne, äta frulle och hinka i oss kaffe - som förövrigt är vår spcialitet.

helt off!

Idag har varit en dag då jag inte riktigt känns mig som mig själv. Varit opepp och oengagerad! Skolan hankade jag mig igenom med magont-krampattacker och lite huvudvärk. Men det gick rätt bra, bäst när vi slutade och jag fick åka hem. Hämtade lillan sen ringde vi och bjöd ut mamma, pappa och lillebror på lite käk. Pappa har varit iväg och jobbat i (ja, var de nu var - guldfiskminne) så han har jag inte träffat på ett tag. Fast de är nog mest han som saknat, fast inte mig då utan Aurora såklart. Blev mycket bus här hemma hos oss ikväll och de fick min energi att höjas lite men i samma stund som dom åkte så åkte min energi ur mig igen. Legat i soffan och slappat ett tag nu och nu är de dags att förflytta slappet in i sovrummet. Kolla på Ghost Riders och antagligen somna till det.


SVEK

Jag har gått och blivit lite av en bokmal de senaste månaderna. Har läst en hel del böcker nu den sista tiden. Det är min lilla kvällsavkoppling. Tyvärr eller kanske inte tyvärr men när jag jag fastnar för en bok så kan jag ligga och sträckläsa den i timmar. Jag har haft turen att läsa många bra böcker nu och har läst ut dom på en eller två kvällar. Detta är den senaste boken jag läst, gillade den jättemycket . . . dock va slutet lite dåligt.

 
Eva inser en dag att hennes relation med maken inte är vad den har varit. När han dessutom inte vet om deras äktenskap är något han vill fortsätta eller ej, så börjar hennes tankar snurra. Hon inser trots han nekande att han har någon annan, och hon handlar genast.

Jonas har varit sjukskriven från jobbet i över två år för att vaka vid sin flickvän Annas sida då hon efter en olycka hamnat i koma. Tillslut ordnar Annas läkare så att Jonas får träffa sjukhuspsykologen, han måste ju gå vidare med sitt liv. Motvilligt går Jonas med på psykologens förslag att han ska tillbringa en kväll utanför sjukhuset. Detta sätter igång en händelsekedja med oanade konsekvenser.





familjen effektiv

Jag har plockat iordning i köket och står just nu och lagar mat. Samtidigt så tvättar mannen och bäddar rent i sängarna. Och Aurora slänget smutsigt i tvätten.


hemma hos mamma

bjuds det på kaffe och räkmackor


En ny vecka

Då var de Måndag igen, allt är som vanligt denna morgon. Dagis för lillans del och skola för min del. Enda skillnaden för mig är att de är ny termin och nya kurser, Social Omsorg och Psykologi. De blir en mjukstart på denna terminen, går bara 12.40 - 15.40. Hade inga planer för denna förmiddagen så ringde faktiskt mamma och frågade om inte hon kunde hämta mig lite tidigare än vad vi hade tänkt. Och visst kunde hon det så nu sitter jag och väntar på att hon ska komma hit för att sedan köra hem till henne igen. Umgås lite innan skolan börjar!


tweet, tweet, tweet


skinkryttare


Jag kan inte annat än ä l s k a denna serien, de är verkligen humor i min smak


Vilken unge äter inte pannkakor? MIN!

Suget efter pannkakor slog till idag. Längesen jag åt de nu oh längesen för Auroras del med. Sist hon åt de så var de inte direkt någon höjdare men när vi nämnde pannkakor idag blev hon jätteglad. Jag började steka pannkakor för glatta livet och Aurora var ivrig på att få äta. La upp en pannkaka på tallriken och de första hon gjorde var att skjuta ifrån sig tallriken och säga "vill inte ha". Vi bad henne smaka och då tittade hon lite skeptiskt på pannkakan, tog en stort bett och åter igen sa hon "vill inte ha den". Vi testade med sylt på pannkakan, med grädde, med socker och även med en blandning av allt. Men inget funkade så de slutade med Yoggi och macka för hennes del, och de var hon såklart riktigt nöjd med.
   


fullerulle

Vilken dag det har varit idag, knappt suttit ner. Fast de gör ingenting, ibland är de både roligt och skönt med sådana här dagar. Strax efter frukosten fick vi besök av finaste syster och hennes familj. Aurora och hennes kusin lekte och busade för fullt medans vi vuxna varvade fika med att kolla vad som hände med barnen. Lite skrik här, lite skrik där, lite tjafs om en leksak. Men rätt lugnt ändå, var mest mys och lek mellan dom. När dom åkte hägrade lunchen och sen promenerade vi bort till mannens bror och hans familj. Blev ännu mera lek och bus för Auroras del med henne tre superbusiga kusiner på den sidan. Gissar på att allt hennes spring i benen är borta nu, hon verkar rätt trött. De första hon ville göra nu när vi kom hem var att kolla film så nu ligger hon i vår säng och har de mysigt. Eftersom hon inte sovit något middag idag så tippar jag på att hon kommer slumra till lite nu när hon ligger och myser.


vår lördagskväll

pepparbiff . pommes . bearneisås
godis . coca cola . chips . en bra film


   
   

   
   


What to do ?

Lördag, lördag, lördag . . . har inte ett smack planerat idag. På ett sätt är de rätt skönt att ha en helt oplanerad dag men på ett annat sätt väldigt tråkigt. Sitter och funderar lite på vad man ska göra. Igår blev ju en inne dag med massa lek, bus och trolldegsbak. Funderar på om man ska gå ut till någon lekplats eller åka pulka, kanske både och?! Jag har ett gäng undanflykter på gång för att gå ut, men tror jag skiter i dom och trotsar kylan, snön och att de faktiskt snöar rätt kraftigt nu. Så på med varma ytterkläder och UT!


fredagsmys

Dags för avfärd mot svärföräldrarna
 


ååå härliga fredag!

Vilken underbar förmiddag vi har haft här. Vilken tös jag har alltså, hon är det bästa som finns i mitt liv.
Mammas älskade lilla tös ♥ Vi hade lite mys i sängen när vi tittade på Robin Hood men de övergick till
massa lek och bus efter ett tag. Vi tokskrattade båda två! När vi lugnat ner oss lite satte vi oss i köket
för att baka med trolldeg, lagade lunch tillsammans och lagom tajmat till när maten var klar kom min
mamma och bror för att göra oss sällskap. Aurora tramsade lite vid matbordet, fast inget jobbigt trams
utan väldigt gulligt. Kunde inte hålla mig ifrån skratt. La henne för att vila middag och efter de satte vi
andra oss i soffan för att dricka kaffe och tjöta. Mamma och bror åkte för en liten stund sen, lillan
sover fortfarande och jag ska lägga mig ner i soffan och bara vara.


mysmorgon


Såhär ser de ut på morgonen om Aurora får bestämma. Då bunkras de
upp med kräm, yoggi, mjölk, macka och några gosedjur. Sen väljer hon
film bland hennes favoriter, idag blev det Robin Hood.


en massa bebisar

Awww, sitter och kollar på sexlingar i familjen, så underbart. Helt betagen av alla små
söta bebisar. Alla är precis lika söta och charmiga. Blir helt tårögd över alla bebisarna,
sitter och tänker på hur Aurora luktade när hon var bebis, alla gosiga stunder man hade
och hennes helt underbart söta lilla bebis skrik och sen första gången hon skrattade.
Behöver jag säga att jag är bebissugen ♥


en ond cirkel

Har inte haft kram i magen sen natten mellan Söndag och Måndag, däremot har jag fått en tråkigt biverkning av medicinen jag äter nu. Jag går och mår illa hela tiden! De vattnas i munnen, bubblar så inibomben i magen och sen får jag upp kräk i munnen men liksom inte hela vägen utan jag blir tvungen att svälja de igen. Vet inte vilket som är värst, att ha megasvåra kramper i magen ibland eller att må illa konstant. Det är som att välja mellan pest och kolera ;). Men men, pratade med vårdentralen om de idag och dom sa att jag skulle ge det helgen ut och om de inte släppt då så skulle vi byta medicin. Hoppas såklart att det ger med sig . . .

supernöjd

Idag hade vi kursavslut och även avslut på termin 1. Den här tiden har verkligen gått fort, känns både roligt och tråkigt. Har läst roliga och intressanta kurser och har haft helt underbara lärare. Dom har verkligen pushat en när dom känt att man kan mer än vad man visar och dom har varit så duktiga. Jag minns första dagen när jag hade ett samtal med en utav mina lärare. Där man pratade om hur man hade haft de i skolan tidigare, vilka mål man satte upp och hur mycket hjälp man trodde man behövde osv. Jag sa som de va att jag har haft riktigt lätt för mig i skolan men dock varit en jävla latröv. Hoppade av gymnasiet för att jag var skoltrött, för mycket jämförelse mellan elever och jag ville jobba. Men att jag nu längtat efter att få sätte igång hjärnan på högvarv. Och målen jag satte upp för kurserna var

Datakunskap - G
Vård- och Omsorgsarbete - VG
Människan social och kulturellt - G
Medicinsk grundkurs - VG

Och de slutgiltliga resultetet blev

Datakunskap - VG
Vård- och Omsorgsarbete - MVG
Människan socialt och kulturellt - MVG
Medicinsk grundkurs - VG

Wednesday . Mercredi . Onsdag . Miércoles

Idag verkade det som att Aurora glömt innebörden av att vara ledig och ha sovmorgon, hon vaknade tjugo över sex. Hur pigg och glad som helst! Försökte lura henne lite och säga att de var lite kvar på natten men den köpte hon inte. Jag bar in henne till mig och vi kröp ner under samma täcke, satte på Robin Hood. Tog inte många sekunde innan jag somnade hon, men vaknade till några gånger när Aurora pratade med mig och petade på mig. När filmen var slut blev de lite frukost och nu sitter lillan och kollar på Horton. Jag ska ta lite kaffe, njuta av det sen ska jag påbörja lite tvättvikning och se tänkte jag plocka iordning lite här hemma - hoppas på hjälp av lillan, hon brukar tyckte att de är superskoj att hjälpa till :)

ett nytt leende

Jag tittade på en dokumentär förra Tisdagen och blev väldigt berörd. Tittade på dokumentärens sista del idag. Blev ännu mer berörd denna gången, satt med tårar i ögonen och jag blev så glad över att se hur en operation som är självklar här i Sverige kan förändra deras liv totalt. Den här dokumentären väckte mycket känslor och tankar som jag inte kan sätta ord på. Kan verkligen rekomendera er att gå in på tv4play och kolla på Drömmar om ett leende och även gå in på Operation Smile's hemsida.

mammas & pappas duktiga tjej

Vi här hemma håller på med pott träning, vi har och håller väl fortfarande på med en light variant eller vad man ska kalla det. Vid blöjbyte så sätter vi henne på pottan, sen någon gång då och då under dagen så frågar vi henne även om hon behöver gå på potta / toa. Ibland säger hon ja och ibland nej men oftast vid Ja-sägandet så kommer de faktiskt något i pottan. Dock bara kiss men de är grymt bra de med :) Aurora verkar medveten om när hon känner sig kissnödig då hon ibland säger att hon behöver gå och kissa och hon vet att de är på potta / toa man kissar och bajsar. De känns riktigt bra dehär, klart att de kommer ta tid innan hon är blöjfri och de får verkligen ta den tid det tar. Sen blir det klart lättare till sommaren när hon kan springa mycket mer naken osv. Liten börjar bli stor?!

School

Är nu hemma efter en lång men rolig och lärorik dag i skolan. Började dagen med att kolla på film om alla våra olika sinnen, faktiskt en film från hjärnkontoret. Lite nostalgi där, rätt kul men rätt låg nivå på de hela. Kollade sen en annan film som var lite mer avancerad och givande. Hade sedan muntlig redovisning på cancerarbetet jag skickade in, var en grupp på tio personen sen hade vi tio frågor så gick man laget runt på alla frågorna. Alla fick verkligen säga sitt så de var en bra redovisningsform och på samma gång en inlärning då man fick höra mycket om dom andra cancersorterna. Kändes faktiskt riktigt bra :) Avslutade sedan dagen med en utvärdering, blev många plus och lite minus.

lite kortfattat

Va hos doktorn igår för att kolla upp mina magkramper. Hon tryckte lite i mellangärdet, gjorde SKITONT! Sen tryckte hon långt ner på magen men där har jag inte ont. Jag förklarade för henne var smärtan satt och när den uppkommer osv. De enda hos sa va "du har problem med gastrit" varpå jag frågade "vad är de för något?" fick svaret "mage och syra, jag skriver ut recept, du kan hämta nu" sen gick hon bara.
Tur att dom på apoteket är riktigt kunniga om medicin för när jag hämtade ut den så frågade jag henne vad den var för, varför man brukar ta den och lite andra frågor. Hon var verkligen supergullig :) Sen poängterade hon att om jag får såna kramper ingen som håller så länge eller om jag får feber så är de raka vägen upp till akuten.


inkompetent ?!

Tell you later . . .


a night from HELL

Ja, de kan man säga och då överdriver jag inte heller. Jag mådde lite illa igår på kvällen och magen kändes jätte uppblåst och spänd. Gick och la mig och inget mer med det. När jag hade legat i sängen i ungefär en timme så känner jag att de börjar göra ont i magen, de kom lite smygande och jag började vända och vrida på mig. Men det tog inte lång tid innan smärtan fick upp mig ur sängen, satt i badrummet med kramper och illamående. Jag grät, kved lite och ville DÖ! Smärtan släppte efter två timmar, kan säga att jag somnade riktigt gott då.

Jag har haft sån här smärta innan och de kommer oftast på nätterna. Detta är nog femte eller sjätte gången jag har detta på tre månader. Ringde till sjukvårdsupplysningen denna gången, och dom ställde lite frågor och sen sa dom till mig att undvika kaffe, fet mat, hårda frukter tills att jag blivit undersökt. Jag blev helt paff och ställde frågan "vad är de med mig?!" lite panikartat. Hon berättade att jag antagligen hade gallsten eller något annat problem med gallan/gallblåsan. Hon rådde mig att ringa vårdcentralen, som jag gjort . . . väntar på en uppringning från dom. Kan dom inte ta emot mig idag blir de väl jouren ikväll om jag inte får så ont igen för då var de tydligen akuten på en gång.


"diskussion" med en 2½ åring

Jag: Aurora, de är dags att gå & nana nu
Aurora: Nääää
Jag: Jo, klockan är sju och då är de nanedags
Aurora: Nej, jag får inte lägga mig
Jag: Joho då, de får du göra
Aurora: Nej, får inte
Jag: Vem är det som bestämmer det?
Aurora: Mamma!
Jag: Ja, och mamma säger att du får gå och nana
Aurora: Nej, får jag inte


HAPPYFACE

För några dagar sen berättade jag om ett cancerarbete som jag skrivit, berättade även att det saknades en reflektion över en viss del av arbetet för att jag skulle nå det högre betyget. Jag skickade in reflektionen samma eftermiddag och idag fick jag svar på reflektionen och hela arbetet. Reflektionen som jag skrev var så bra att den höjde mitt betyg till de högre betyget - alltså VG!

tre rätters med massa mys


Igår var vi bjudna till mina föräldrar på mat. När vi kom dit var de superfint dukat, menyn stod framme på bordet. Jag kan ju tillägga att när jag läste menyn ville jag börjar äta på en gång. Ville inte vänta en minut längre! När maten hade lagt sig tillrätta i magen satt vi kvar länge vid bordet och pratade. Spelade lite spel och sedan var de dags för ostbrickan - me love me love! Var en supertrevlig kväll med massa god mat och gott sällskap. Tyvärr så förstörde de lite att jag började må illa och fick ont i magen, de släppte och kom sedan tillbaka. Så gissa vem som var först i säng? Jag! Hela familjen nanade över hos mina föräldrar och de resulterade i en riktigt härig sovmorgon idag, för som vanligt när man nanar där så tar mommo eller moppa upp Aurora och låter oss föräldrar nana vidare. Jag trippade upp sent på förmiddagen och då var kaffet serverad och det var bara att placera sitt arsle i soffan :)


Vendredi . Fredag . Friday . Viernes

Eftersom de är Fredag idag började jag planera för Fredagsmys. Jag funderade ut vilken mat jag och mannen skulle laga tillsammans idag, hade tänkt att vi skulle ha lite romantiskt middag för att sedan krypa upp i soffan tillsammans och hade mys till någon bra film. Allt detta avbröts när jobbet ringde, dom behövde klart ha hjälp med folk ikväll. Snäll som jag är sa jag självklart Ja, fast jag sköt dock på arbetstiden så att jag kunde börjar en och en halvtimme senare. Detta för att hinna träffa mannen när han kommer hem från jobb :) Han skulle köpa med sig lite fika så att vi kan ha lite familjemys innan jag går till jobbet. Sen får vi fortsätta myset när jag kommer hem, slutar dock sent men de är ju trots allt Fredag :)

wakeup!

Jag gillar verkligen att min dotter förstår innebörden av sovmorgon. Visserligen var de dagisdags idag men hon drog ut på sovandet ändå. Någongång efter åtta slog hon upp sina ögon, kom in till mig och kollade lite på tecknat. Slängde i oss lite frukost sedan åka vi pulka bort till dagis. Nu sitter jag här och försöker vakna till liv och få energi till att göra någonting. Första prioritering är k a f f e !


Pulkabacken

Strax efter lunch dök våra vänner upp, blev kaffe sen ut i snön för pulkaåk, snökastning och mulning. Blev även lite lekplats när barnen tröttnade på pulkaåkningen. Efter de begav vi oss in för lite varmchoklad, lek och bus.
 
  
  


Kan det aldrig ta slut?!

Idag var de dags för ett återbesök hos läkaren för en sista koll av hennes vikt. Ni som känner mig vet att vi under 1½ års tid har hållt på med viktkontroller av Aurora då hon är liten. Hon har varit mycket sjuk och gått ner i vikt under sina sjukdomsperioder. Hon har imellan dom återhämtat sig helt ok. För en månad sen var dom jättenöjda med vikten då hon hoppat upp på sin egna kurva och denna gången skulle bara vara en extra koll. Vi vägde och mätte sedan fick vi prata med läkaren som berättade att dom är nöjda med vikten, att det ser bra ut och att hon gått upp den senaste månaden. Sen kom läkarens MEN. Och hon sa att hon var orolig över en annan sak nu och de är längden. De senaste månaderna har lillan växt dåligt och de var då lite  oroväckande så de blev mer prover idag. Vi ska även bli kallade till skelettröntgen för att se hur gammalt/ungt hennes skelett är i förhållande till hennes ålder och sen om de prover vi tog idag visar att hon har för lite tillväxthormon så skulle vi under ett dygn ligga inne på sjukhuset och ta fler blodprover lite då och då under dygnet. De känns verkligen jätteskönt att dom kollar upp allting noga men jag måste säga att de suger sån energi från mig, de är riktigt påfrestande. Men de jag glädjer mig åt och ser mycket positivt på är att Aurora är riktigt pigg, glad, aktiv och inte varit sjuk nu på ca ett halvår om inte mer och de är nästan rekord ;)


sångfågel

Just nu går lillan igenom hela sin sångrepetoar. Hon började sjunga lite på kalle anka satt på en planka, för att sedan fortsätta med bä bä vita lamm, var är tummen, här kommer pippi långstrump, sjörövarfabbe och så vidare. Det är en massa sånger hon kan, man blir helt förvånad. Det är både sånger vi sjunger här hemma, på dagis och som hon ser på sina barnfilmer. Tänk så många sånger som fastnar, visst hon kan inte alla orden i alla låtarna men man hör verkligen vad de är hon sjunger och hon är så stolt och glad när hon sjungt klart en låt.


Goodmorning

Idag är jag ledig från skolan och de innebär att Aurora också är ledig. Jag vaknade tyvärr
tidigt, lite tråkigt när lillan ändå sov till nio. Fast de var rätt skönt att få lite egentid såhär på
morgonkvisten, inte för att jag har gjort något vettigt men ändå. Jag sitter inlindad i enfilt och
väntar fortfarande på att kaffet ska göra sig själv. Lillan har ätit frukost och ligger just nu i
vår säng och tittar på film, Micke och Molle. Har varit och smygkollat på henne några gånger,
de är så himla mysigt. Hon sitter och pratar med både djuren på tvn och sig själv, sen säger hon
vad det är för djur och härmar hur den låter. Efter varje djur och läte så klappar hon händerna
åt sig själv och säger "braaa Aurora, braaa". Funderar på om jag ska gå in i sovrummet och
chansa på att lillan är på myshumör eller om jag ska sitta kvar här utanför och tjuvlyssna på
hennes underbara konversationer :)

k a l a s


Idag har vi varit på kalas för Auroras kusin E*** som fyllde fyra år idag. Aurora hade övat in att säga Grattis superhögt och de gjorde hon så fort E*** öppnade dörren. Sen lämnade hon snällt över de två paketen till henne. Sen var de raka vägen in i huset för massa lek och bus. Fullt ös hela kvällen, ingen av alla barnen hade riktigt ro till att sitta och äta. Vi traskade hemåt vid sju tiden och när vi kom hem sa jag till Aurora att de var dags att sova och fick som svar ett stort leende och ett "Jaa, soova!" Så nu ligger hon och sussar gott sen en timme tillbaka. Mammas lilla underbara älskling <3


när orken tryter

Igår eftermiddag/kväll var de ingen bra dag för mig. Var så fruktansvärt trött! Somnade på
soffan vid 15-tiden, vaknade till när de var dags för kvällsmat sen låg jag och slumrade i soffan
ett tag till för att sedan pallra mig in till sängen. Man skulle kunna säga att jag var orkeslös!
Men idag har jag desto mer energi, har varit i skolan och fått reda på provresultatet som var
ett VG. Happyface! Fick även tillbaka lite feedback på ett cancerarbete jag skickat in, det var
bra MEN de saknas en reflektion på en grej. Jag ligger alltså och väger mellan två betyg och för
att kunna uppnå det högre måste jag skicka in den reflektionen innan fredag. Självklart vill jag
ha det högre betyget och jag vet att jag kan få de om jag bara lägger ner tiden de krävs. Känner
att jag kan inte riktigt har orken till det. Men har bestämt mig för att lägga en och en halvtimme på
det idag och skicka in det. Får jag de högre betyget blir jag självklart superglad men får jag inte
det så vet jag iaf att jag inte lagt ner massa onödig tid på det. Så ja, till skolböckerna! 

prov - provsvar - prov

Upplägget i skolan idag var prov, film och sedan genomgång av förra provet vi hade
i mellandagarna. Provet vi hade idag gick galant, kände att jag hade kläm på nästan
varendra fråga och på VG - MVG frågorna ordbajsade jag något kopiöst. Jag bara skrev,
skrev och skrev. När alla var klara med prov blev de film, var inte så fokuserad som jag
borde varit. Satt mest och tänkte på provet vi skulle få tillbaka, har haft lite ångest över
detta då det provet inte kändes så bra. Men jag klarade det, med nöd och näppe fick
jag godkänt. Får väl ändå säga att jag är rätt så nöjd :) Imorgon får vi svar på provet
som vi hade idag, är så förväntansfull.


Nu är ledigheten slut

Idag steg jag upp samtidigt som mannen min, sa hejdå innan han åkte till jobbet. Nu sitter jag
här och njuter av ett glas juice och massa bra musik. Har precis gjort mig iordning och ska snart
väcka lillan. Idag kommer hon bli överlycklig när jag väcker henne, första dagisdagen efter en
två veckors ledighet. Även jag har varit ledig i nästan två veckor men ingen mjukstart här inte.
Idag är de prov som gäller, vet inte om vi slutar direkt efter det eller om vi ska ha någon genomgång
på något nytt direkt efter. Jag hoppas ju självklart på att vi får sluta när provet klart ;)

Favorit i lägenheten

Detta är senaste köpet och fixet i lägenheten.
Jag gillar det jättemycket, när jag hade fixat klart
det som skulle vara på hyllorna blev jag riktigt
glad. Finfina foton på vår underbart goa tös och
bildern från dagen då jag blev Fru Ebbesson. Det
bästa med att göra sådana här hyllor med lite
detaljer och foton är att fotona är utbytbara, så när
man framkallar fler/nya foton på lillan är det bara
att sätta in dom nya fotona i ramarna och de gamla
får åka in i fotoalbumet. Så ja, love love love <3
 

 



En massa mys

Blev lite sovmorgon idag med, dock inte lika lång som igår men det tog vi igen på annat sätt. Hela familjen låg samlad i sängen och hade en mysmorgon. Tittade lite på Robin Hood som numera är Auroras favoritfilm. Steg sedan upp tillsammans för att äta lite frukost. Andreas åkte iväg och handlade medans jag och Aurora fick besök av min barndomskompis Disa. Blev ännu mera mys när hon kom, två kannor kaffe och som vanligt hade vi båda två mundiarré. Nu har hon åkt och mina älskingar promenerade bort till Auroras farmor för att ha lite mys. Och jag sitter här hemma i tystnaden, ska sätta på lite kaffe, njuta en smula och sen tänkte jag städa lite. För att när mina älsklingar kommer hem bara kunna ägna tiden åt dom och mysa lite till.


krankenschwester . nurse . infirmière . undersköterska .


Jag skickade iväg mina älsklingar för några timmar sen. Kände att jag behövde sitta ner i lugn och ro med mitt plugg. Har ett prov som närmar sig med stormsteg och då menar jag verkligen stormsteg, provet är på måndag. Men det ska nog gå bra, inga problem de här inte. Har suttit ner i två timmar och pluggat nu och jag känner mig faktiskt lite smartare. Har nu en liten paus och har dukat fram lite fika, ska hugga in på det snart och sedan är det dags att göra de sista instuderingsfrågorna sen är jag klar. Kanske ska ta och ringa hem min älsklingar nu när jag ändå har en liten paus . . . saknar dom!


Godmorgon 2011

Familjen Ebbesson startade det nya året med en sovmorgon. Jag steg upp för en liten stund sen, mina älsklingar sover fortfarande. Den ena snarkar värre än den andra ;). Jag sitter här i lugnet och avnjuter en god frukost som består av mitt älskade kaffe och lite yoggi. En bra start på de nya året om jag får säga de själv!


RSS 2.0