ett ont måste

När vi kom hem efter skola och dagis ville Aurora kolla på film och visst fick hon det. Efter bara en stund i filmen så ser jag hur hon sitter med gamnacke och sover. Gissar på att hon var väldigt trött idag. Jag hade väldigt stora planer på att göra henna sällskap i sömnen, har fortfarande planer på det men det finns andra saker som är viktigare här hemma just nu. Exempevis att röja undan allt småplock så att det ser någorlunda städat ut här och sen har vi tvätthögarna som snart blir till berg. Både rent som ska vikas och smutsigt som ska tvättas. Det känns förjävligt men det är la bara att ta sig i kragen och sätta igång.


är det uppenbart för dig?


svensk musik när den är som bäst :)


Sal Bi1

mms_img52953 (MMS)

Sal Bi1


R(ädda)L(arma)S(läck)

mms_img46792 (MMS)

R(ädda)L(arma)S(läck)


Längtar!


Denna underbara sångerska ska jag gå och kolla på den 16 November ♥


d e t a i l s

Jagade runt på stan idag efter band till mina blockljus. Var inne på Åhlens, Tinzimara, Lagerhaus och många andra butiker som jag kunde tänka mig ha dom. Jag och Sofia spånade på vart de kunde finnas. Visst fanns det men jag hade inte tänkt att betala så dyrt som vissa butiker tog. Meterpriset låg på runt 50-lappen på flera ställen och då hade dom inte ens några såna finfina som jag sökte efter. I en butik så fick i tipset om att gå till en butik med sytillbehör, att vi kände oss bra dumma i den stunden för den tanken hade inte slagit någon av oss. Inne i sybutik så var det ett mindre hallelujah moment. Det var flera hyllor med massa band och jag fick hels plötsligt väldigt svårt att välja. Men efter mycket om och men blev de tre rikigt fina band som jag fastnade för. Där meterpriset låg i en betydligt billigare klass. Kom väl upp i 50-lappen men då var det för att band jag köpte och det var fyra meter. Satt tidigare idag och knåpade ihop banden på mina ljus och det blev så fint så, jag är supernöjd.

  


vecka 35


klicka för större bild


Kreativitet


För att se vad det handlar om klicka här


söööka . mölk . hälv

Ju mer Aurora pratar desto roligare blir det, sen är det roligt på olika sätt. Idag var det roligt i den bemärkelsen att både jag och Andreas skrattade så tårarna rann. Aurora skrattade nog mest för att vi skrattade så mycket. Hon pratar så himla mycket och bra, det är oftast väldigt rent och folk utifrån behöver sällan fråga vad hon säger. Men det finns vissa återkommande ord som hon inte riktigt har kläm på och dom är jätteroligt och hennes grimaser när hon säger dom är lovely. Dessa ord är söööka (kyrka), mölk (mjölk) och hälv (själv). Hon säger orden på skånska och hon tar i som tusan för att de ska bli rätt men ändå blir det fel. Idag satt vi och bad henne säga dom om och om igen och vi skrattade jättemycket. Mitt i allt får hon till ordet Själv så att man hör att hon säger själv. Men det lät så konstigt och hela hennes ansiktuttryck var to die for!

Mammas älskade lilla pratkvarn


j a k t

 


Det känns perfekt


Hörde denna låten på radion idag, fastnade ganska snabbt för den och bröjade tralla så fort låten var slut.
Vi satt en stund och funderade på vad det var för låt och det slog oss rätt snabbt att de måste vara Jocke Bergs
låt till Bilar 2 och visst var de så. Det är inte direkt musik jag brukar lyssna på men den har gått på repeat
ett tag nu . . . borde kanske byta . . . eller?


Var har vi varit?

mms_img63201 (MMS)

Var har vi varit?


Sundaymorning

mms_img63197 (MMS)

Sundaymorning


a day for myself

Igår hade jag en unna mig själv saker dag. Dagen började med ett frisörbesök hos Josefhine på HårSystrarna. Har inte varit hos henne sen i Maj men det är för att jag har känt att det har varit så himla onödigt nu på sommaren. Var sugen på att kapa av håret i en snygg kort page och färga håret brunt men inom mig kände jag att jag skulle ångra det efter ett tag. Så det blev bara att ta det som vart slitet och gå mer åt det röda hållet. Gillar de röda, trivs jättebra i det och jag är ju rödhårig egentligen. Blev en ganska så mörkt röd eftersom det ändå börjar gå mot höst och bli murrigt ute. Är meganöjd efter besöket där och jag blir alltid så väl omhändertagen när jag är där. Efter det blev det en liten soppingrunda på stan, lite nya byxor och koftor. Visar bilder på allt en annan dag.

L y x i g t !!

mms_img53482 (MMS)

L y x i g t !!


Frukost på stan...

mms_img48701 (MMS)

Frukost på stan...


p h e e e w !!


Sitter här och njuter av lugnet med en kopp kaffe. Pustar ut efter denna sommaren,
hade mitt sista pass på mitt sommarvikariat idag. Känns både roligt och tråkigt. Roligt för
 att skolan snart sätter igång och att jag kan börja räkna ner dagarna tills jag är färdigutbildad
 men tråkigt för att jag har haft så himla skoj och mina arbetskollegor är helt underbara människor.
Men som jag sa till en kollega idag, jag kommer att titta in lite då och då (timma) för att kolla att
dom sköter sig. Sen så känns det lite konsigt att sätta sig i skolbänken i princip varje dag
08.30 - 15.40 när man hela sommaren har jobbat lite dag, lite kväll, lite natt, lite helg, lite vardag.
Gillar när det är oregelbudet. Det passar mig alledes utmärkt. Men som sagt, skolan sätter igåg
 på Måndag, då ska jag hålla i introduktionsdagen för de nya eleverna men innan dess
 . . . njuta av min lediga helg innan allt drar igång med full fart igen!


Löööv It!

mms_img35530 (MMS)

Löööv It!


I just love IKEA

mms_img35651 (MMS)

I just love IKEA


Toktjejerna

mms_img10400 (MMS)

Toktjejerna


ett mysigt avslut

Regn, regn och åter regn. Vädret är inte direkt det ultimata men så är det väl när det börjar gå mot höst?! Tycker att denna sommaren har gått alledes för fort och har haft alledes för få soliga dagar. Men inte ska vi hänga läpp för det. Det har trots det halvtaskiga vädret varit en bra sommar. Vi har gjort mycket, varit iväg, solat lite, badat och haft många grillkvällar :). Men just nu är det väl bara att inse att sommaren verkligen håller på att ta slut. Jag, Aurora och Sofia hade tänkt avsluta sommaren med att äta lunch på någon uteservering idag men ja, vår tanke var ju då att vädret skulle vara bra mycket finare än det här. Men så är inte fallet så det får bli lunch inne på någon mysig restaurang. Och det går precis likabra det, det är inte vart vi äter som spelar någon roll utan det är att det är just vi om äter ♥


det finns inte här, inte här & inte här heller

Nu har mitt ärende lyckats att ramla mellan stolarna trots att jag vid två tillfällen tidigare i sommar ringt och kollat vad som händer. Ena tillfället hette det att remissen inte kommit vidare och vid det andra hette det att mitt ärende inte var akut för att jag var såpass ung. Jag har inte orkar dra det vidare utan har tänkt att "Jaja, bara jag får en tid inom garantitiden som är 3 månader så ska jag inte tjata". Det har nu gått 4½ månad men jag har fortfarande inte orkat ta tag i det. Jag går och oroar mig och känner efter varje dag. Jag säger till alla att nej men det är lugnt, jag är inte orolig. Men det är inte lugnt och jag är orolig. Det kryper i kroppen och varje gång jag känner något så rusar hjärtat lite. Visst man ska inte oroa sig i onödan heller men de är faktiskt inte så lätt att bara släppa det heller. Idag fick min man nog och tog tag i den här cirkusen. Han ringde först till ena avdelningen som sa att det inte var på deras bord utan han skulle ringa en annan avdelning och det gjorde han. Han får svaret där att de är kvar på en annan avdelning så han ringer dit men där skickar dom honom vidare och säger att det är på någon annans bord så då ringer han dit och även där fra ungefär samma svar. Så ingen har min remiss och alla skyller på någon annan. Min man har iaf fått svaret av några av dessa avdelningar att dom ska ta tag i det och höra av sig. Den ena skulle ringa redan idag och dom andra imorgon. Så vi får hoppas att dom kan reda ut den här cirkusen och att någon kan ta på sig något ansvar så att jag kan få komma och bli undersökt. Helst igår!

tisdagendentjugotredjeaugusti

Här hemma har morgonen varit lite sträng. Jag har varit trött och haft lite dåligt tålamod. Aurora har varit skrikig, gnällig, ledsen och valt att sätta dövörat till. Hon har inte viljat äta något alls utan bara skrikigt NEJ! när jag tagit fram något. För ett tag sen kröp hon upp i min famn, kramade mig och sa förlåt. Då kände jag hur varm hon var och första tanken som slog mig var f e b e r. Gick direkt och tog tempen ingen feber men något förhöjd temp. Så där fick jag förklaringen till varför hon varit extra jobbig idag. Så då var de min tur att ge henne en kram och säga förlåt. Nu ligger Aurora i soffan med sina nappar och kollar på pippi, hon vill fortfarande inte ha någon mat men hon dricker bra iaf. Själv så ska jag äta resterna från igår. Pastagratäng och jag hade tänkt att lyxa till det och ta lite efterrätt för det blev ju äppelpaj kvar igår med. Kan hoppas på att Aurora blir läskad av pajen iaf :)


SBT

Var nyss inne och kollade Tyras blogg och jag fastnade direkt för ett videoklipp hon lagt in. Tog inte många sekunder innan jag klickade hem lite av det som visades i videon. Mycket fiffig grej!


vecka 34


klicka för större bild


Bo & Zoo

Bokade nyss en liten weekend till familjen. Blev två nätter i Borås på ett nyrenoverat hotell mitt i stan. Det ingick frukostbuffé och två dagars inträde till Djurparken. Ska bli riktigt mysigt att få komma iväg och bara rå om varandra. Ett tips är att gå in på denna sida för att hitta dessa underbara paketerbjudande :)


breakfast in bed


Jag vaknade av lite prasslade ljud jämte sängen. Nyvaken och yrvaken funderade
jag på vad det var. Hann inte mer än slå upp mina ögon innan mannen säger
varsågod älskling, här är din frukost. Sen stängde han till dörren så att jag fick
ligga i lugn och ro och morna till migoch äta min frukost medans han och lillan
körde full rulle i vardagsrummet. Ett helt underbart uppvaknande :)


Underbar hemkomst


Kom nyss hem från jobbet och möttes av denna underbara bukett och ett fint kort. Blev helt tårögd,
Andreas hade skrivit så himla fint. Det han gör för mig stavas K Ä R L E K ♥


red lips


hiss eller diss


l j u v a l i ♥

     
Så underbart fina saker, är tokförtjust i flera saker i denna härliga butik. Skulle
utan problem kunna klicka hem
minst en av varje sak som finns där. Så ni som
känner mig, älskar mig och vet hur underbar jag är får säkert ett infall att att ge
mig en present "bara för att" någongång inom en snar framtid. Ett tips till er är
då några vita muffins formar, ett set med vita hjärtformar och en vit vispskål.

Tack på förhand ♥


schnark !!

Efter jobb & dagis idag så skulle jag och Aurora ta en liten cykeltur men efter bara några meter så bryter lilla hjärtat ihop. Hon vågar inte cykla, hon kan inte, hon vill inte och när jag då säger att vi kan göra något annat så passar inte det heller. Jag märkte på henne att hon var supertrött och det var jag också så det var ett lätt och bekvämt beslut jag tog när jag lyfte upp Aurora och bar in både henne och cykel. Vi gick sedan raka vägen upp och la oss i sängen för att kolla på film, ni kan ju kanske själva lite ut att vi inte såg många minuter av filmen.


Tidiga morgnar = big no no

mms_img19120 (MMS)

Tidiga morgnar = big no no


e x c i t e d


Det hörs ett sörplade ljud från vardagsrummet...

Jag: Aurora, vad gör du?
Aurora: Jag slabbar!
Jag: Snälla gör inte det
Aurora: Men förstår du inte att jag vill slabba

en stund senare ...

Aurora: Tack för frukosten mamma, nu är min mage glad!


Vecka 33


klicka för större bild


k l a g o m u r e n

Under dagen igår kände jag att jag var spänd i nacke och ut i ryggen. Tog det lite lugnt, fick massage av mannen men det hjälpte inte. På kvällen blev det värre och kändes väldigt stramt och ömt. Har knappt kunnat sova inatt, dels pga nacken/ryggen och dels för att vi har haft vår virvelvind med inbyggd kamin (Aurora) i sängen. Imorse när jag skulle stiga upp ur sängen så gick det väl lite sådär, det måste ha sätt rätt roligt ut för tillochmed Aurora skrattade åt mig. Det är fortfarande spänt i nacken och det stramar och jag känner mig stel. Gör ont i vissa rörelser och ja det är a lot of pain idag. MEN jag ska väl vara glad åt att jag inte har nackspärr eller ryggskott iaf.


30 + 30


Igår - pigg, glad, energisk, redo för trettioårspartaj gånger två
Idag - trött, glad, orkeslös, bakis, redo för att gå och lägga mig


Mina coolingar !!

mms_img24046 (MMS)

Mina coolingar !!


HOPE DESIGN


Yummie Yummie


2st marängbottnar
5dl vispgrädde
200g mjölkchoklad
ca 250g tinade hallon
färska jordgubbar

Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 2dl vispgrädde. Häll vispgrädden över chokladen och låt stå i cirka fem minuter. Vispa slätt. Ställ in chokladen i kylen och låt stå i 3-4 timmar. Vispa 3dl vispgrädde lagom lätt och vänd sedan i hallonen. Lägg en marängbotten på ett fat och bre sedan ut den stelnade chokladsmeten på den. Sedan brer du på cirka 2/3 av hallongrädden och lägger därefter på den andra marängbottnen. Bre på resten av hallongrädden och garnera slutligen med hur många färska jordgubbar du vill ♥


Our Thursday

Började dagen med ett kortpass på jobbet. Efter det hämtade syster och hennes son upp mig och Aurora här ute i Trönninge sedan styrde vi bilen ner mot Helsingborg. Blev en shoppingrunda på Ikea medans barnen var i leklandet och härjade. När vi fått det vi ville ha på Ikea smet vi in på Väla när vi ändå var i krokarna. Blev även lite shopping där och en god fika på Espresso House. När vi kom hem på kvällen var det dags för kalas för mannen min. Var bara att förbereda det vi skulle bjuda på och jag gjorde min smarriga sommartårta. Den uppskattas alltid lika mycket och ja, den är himmelskt god! Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet :)


c h i l l !


Förberedelser

mms_img71405 (MMS)

Förberedelser


mitt i veckan

Aurora traskade in till mig strax innan sju imorse, för mig är det okristligt tidigt. Jag bad henne hoppa upp i sängen och mysa lite med mig och försöka somna om men det föll inte alls hennes i smaken. Gav henne frukos och satte på en film sen a jag mig jämte henne och somnade. När jag vaknade fick jag höra att jag tydligen snarkade hehe ... Gjorde oss iordning och hoppade upp på cykeln för att rulla iväg och handla, han i kassan kollade lite konstigt på mig när jag köpte 700 gram marabou mjölkchoklad. Jag insisterade på att det var till tårtorna vi ska äta idag men han bara skrattade. Nu står iaf fyllningarna till tårtorna färdiga i kylen, kan inte göra tårtorna färdiga förens precis innan vi ska äta dom för marängen blir så himla seg då. Ska bli spännande och se om tårtorna uppskattas lika mycket denna gången. Aurora la sig precis för att vila, hon var så himla trött så hon ska få vila en liten liten stund, själv så ska jag sätta igång med röjet och bli klar med de innan mannen kommer hem. Men först ... kaffe!


Helt underbart att komma hem från jobbet o...

Helt underbart att komma hem från jobbet och lägga sig i sängen. Mer underbart blev det när dottern tassade upp, smög till min sida av sängen, klättrade upp och gav mig världens leende och en hård kram. Hon låg så en stund och kramade mig hårdare och hårdare <3 Ett superbra avslut på kvällen!


MY MAN!

Eftersom jag jobbade hela dagen igår och ska jobba hela dagen idag så kan jag inte vara med och fira mannen idag. Istället så skrev jag ett litet brev igår när jag kom hem och la det vid hans saker så han förstod att brevet skulle med till jobbet. Jag visste även att han och Aurora skulle hem till mina svärföräldrar på kvällen så Aurora fick uppdraget att överlämna presenterna till pappa :) Blev en Calvin Klein parfym, en fin liten kopp (från Aurora) och teckningar som Aurora hade ritat på dagis.


mastodontpass

Idag jobbar jag delat pass med endast ett två timmars uppehåll, fördrev dom två timmarna med min kära mamma och lillebror, tog en fika :) Känns lite sådär att jobba ett så långt pass men jag har valt det själv så jag ska inte klaga. Just nu är jag hemma på en liten rast, har skyfflat i mig en mumsig tonfisksallad och nu sitter jag mest bara och andas. Ska snart promenera tillbaka till jobbet och hoppas på att det inte åskar just under tiden jag går dit. Är jätterädd för båd åska och blixt! Kommer pissa ner mig påvägen till jobbet om det kommer åska eller blixtrar . . . tur att jag har ombyte på jobbet.

Vecka 32


klicka för större bild


Partypinglor :)

mms_img36638 (MMS)

Partypinglor :)


Fredagsfrossa!

mms_img36635 (MMS)

Fredagsfrossa!


RixFm och Karuseller


Aurora visste att hon skulle få se Eric Saade igår och hon tjatade på som bara den om honom. Hon skulle blandannat plocka blommor till honom och berätta att hon var kär i honom. Hon gick även runt och sjöng manboy och popular. När vi kom in till stan och ställde oss mitt i folkhavet så börjde Aurora tjata om Eric Saade men vi visste ju/hade på känn att han skulle komma ut sist på scenen så vi fick helt enkelt stå ut med springet i benen och tjatet. Tur att vi slöt upp med kusin Casper så att dom små liven kunde leka med varandre för att fördriva tiden lite för även kusin Casper väntade på Eric Saade. Det kom på artist efter artist men ingen Eric Saade men tillsist så kom han och då åkte i princip alla barn upp för föräldrarnas axlar, så även Aurora. Söta söta lilla barn, hon blev helt lyrisk, hon satt med ett leende som gick från öra till öra. Det var så himla underbart att se henne så glad, mitt mammahjärta blev så varmt och jag kände mig så glad för hennes skull ♥
Klockan hann bli rätt mycket innan vi kom ut ur folkmassorna men jag och syster hade lovat att barnen skulle få åka lite karuseller så vi höll såklart det. Mannen min gick en runda med sina kompisar och systers kille gick också iväg en sväng. Men det gjorde inte oss något, jag och syster stod och snicksnackade medans barnen åkte karuseller och var så härliga som bara dom kan vara. Kvällen igår var en helt underbarkväll, mådde riktigt finfint igår och jag unnade tillochmed mig två rutor 86% choklad. Det var jag och kvällen värd!


A Day

Idag har det varit häng på brottet med Sofia i princip hela dagen. Även syster och hennes äldste son kom och gjorde oss sällskap en stund. Blev sol blandat med svalkande dopp. Imellan varven blev det även fika, spark med boll och chill. Sofia var så snäll att hon tog Aurora på en liten promenad för att leka och busa så jag fick lata mig i solstolen och sluta mina ögon för en stund. Hallelujah moment ;)
Jag som i princip aldrig blir det minsta brun hur mycket jag än pressar har fått färg idag, lånade Sofias olja. Det brände lite på huden men det gav resultat. Är numera en bruning eller ja, mer brun än vad jag brukar vara men ändå blev enligt vissa. Men jag är nöjd och det är la ändå huvudsaken?! Är hemma och vänder en sväng, dusch, packa upp, packa ner och nu är det bara kläderna som ska på sedan bär de av mot stan för RixFmFestivalen

Mitt härliga sällskap i solen

mms_img32659 (MMS)

Mitt härliga sällskap i solen


Sol&Bad

mms_img17239 (MMS)

Sol&Bad


Ååå så GOTT

mms_img34391 (MMS)

Ååå så GOTT


härliga wärme!

Direkt efter jobbet idag så cyklade jag hem och la mig på altanen. Låg där och svettades och njöt av lugnet, mannen jobbade och Aurora var hemma hos Mommo och Moppa. När mannen kom hem begav vi oss illa kvick ner till stranden för att sola och bada. Var så himla skönt att kunna ligga ner och slappa. Kunde höra vågorna skvalpa utan ett mamma, mamma, maaaaaammmaaaa! Ibland behövs sådana dagar, dagar för sig själv. Efter en stunds lugn och ro styrde vi bilen till mamma och pappa där vi blev bjudna på mat. Kaffe på det och lite snicksnackande. Nu har mannen åkt, jag och Aurora är kvar här. Vi/Jag bestämde att vi skulle sova här inatt då vi ska iväg och bada tillsammans imorgon. Men nu säger jag Hejdå och tar mitt arsle och placerar det jämte min mamma i soffan för lite mys :)


s y s k o n k ä r l e k


Sååå gott!

mms_img10862 (MMS)

Sååå gott!


Vecka 31


klicka för större bild


Josefine aka Flugmördaren


för dig Sofia ;)


RSS 2.0