Inviger mina allra första jeansshorts

mms_img55956 (MMS)

- and i like it!


barock . hollywood . rock . dans

Det var temat på de fyra bölloppen som tv4 har visat denna veckan. Det var två bröllop som fick mina ögon att tåras och det var dansbröllopet och rockbröllopet. Barockbröllopet tilltalade mig inte alls, hollywoodbröllopet kan jag inte säga något om då jag missade det. Jag gillar detta programmet jättemycket, känner att jag så gärna skulle vilja gifta mig om och om igen. Den känslan jag hade när vi gifte oss är helt obeskrivlig och det är inte många saker som toppar den underbara känslan. Sitter här och minns mitt bröllop som om det vore igår, fastän att de är nästa två år sen, tiden går så jäkla fort. Nästa helg firar vi tvåårig bröllopsdag med ett besök på Pios.


Blodgivarcentralen


Var uppe på blodcentralen idag. Började med att ta ett litet stick i fingret för att kolla mitt Hb-värde som låg kalasbra. Blev rätt imponerad över det själv då det var aplågt sist jag kollade det. Fyllde i en undersökningsblankett och mätte blodtrycket som också var riktigt bra. So far so good! Sen var de dags för det värsta av allt, sticket i armvecket som dom behövde ta för att kolla blodgrupp och lite annat smått och gått. Själva sticket gick jättebra, gjorde knappt ont men mina kärl ville jävlas idag så dom stack iväg. Hon fick lirka lite men de gick inte så då bytte vi arm. Där stack hon och även kärlet. Lite mera lirk och till sist kom det lite blod. Men satan i gatan, har aldrig haft så ont efter nålstick innan. I ena armen sprack blodkärlet så det kommer antagligen komma ett grannt blåmärke där om någon dag och i den andra armen lirka hon så mycket så att de sved ett bra tag efter. Till råga på allt detta kruxet så får jag reda på att jag kanske inte kan bli blodgivare då jag är svårstucken. Men jag fick en tid för blodgivning i slutet av Maj för att testa och dom får då avgöra om jag får/kan ge blod eller inte. Men ni får hålla tummarna för jag vill ju så gärna ge blod och hjälpa andra.


Sitter i vårsolen och njuter av min rast :)

mms_img24477 (MMS)

Sitter i vårsolen och njuter av min rast :)


tisdagendentjugosjätteapril

Är nyss hemkommen från praktiken, har haft det riktigt bra idag. Börjar gilla det
mer och mer, för varje dag som går så känner jag mig lite varmare i kläderna
 och vågar ta för mig mer och mer. Nu ska jag varva ner lite, ta några goa mackor,
 hinka i mig apelsinjuice sen blir det bada och stupa i sängen. Är rätt så trött och
 jag ska upp tidigt imorgon och kommer i säng sent imorgon. Kommer bli en lång
dag, först praktiken som börjar kl 7 sen direkt till jobbet där jag slutar kl 22.
Men nu ska jag njuta av denna lugna kväll och det andra det tar jag imorgon.


till hjärtat


Jag och mannen satte på oss våra spenderarbyxor igår. Gick runt i lite olika affärer och hittade mycket fint till lillan. Mest hittade vi inne på H&M, blandannat dessa underbart söta klänningar. Aurora var så glad, hon ville prova allting och de fick hon. Det gick riktigt riktigt bra. Var så stolt över min lille tös inne i affärena igår. Även mannen fick med sig en påse med kläder hem, jag hittade dock inga kläder, hann knappt kolla men däremot kom jag hem med en cykel, en röd sådan. Aurora valde färg åt mig, gulligt!


vitsippor

Efter lunch åkte jag till praktiken. Lillan och mannen åkte iväg till skogen med gamo, farbror och kusinerna.
 Dom tog en härlig vårpromenad och plockade blommor. Nu när jag kom hem från praktiken möttes jag av
 en fin bukett med massa vitsippor. Mitt lilla hjärta hade plockat dessa till mig ♥


work vs easter

Har inte ägnat någon tid alls åt bloggande det senaste dagarna då jag har jobbat en hel del. Min lediga tid har jag därför valt att ägna helt och fullt åt min underbara familj. I Fredags så jobbade jag ett dag pass och efter jobbet gick jag raka vägen hem till mina svärföräldrar där ett helt gäng väntade. Aurora sprang runt i den stora trädgården och busade med sina kusiner. Dom jagade varandra, blåste såpbubblor och var så härliga som bara barn kan vara. Aurora skrattade så hon kiknade flera gånger, helt underbart. Lördag var en ledig dag för mig, min enda denna veckan som gått. Hade lite familjemys på morgonen och sen åkte vi vidare till mina föräldrar för att fortsätta dagens mys. Blev massa prat och dom bjöd på riktigt goda mackor. Jag och lillebror planerade årets Lisebergsresa. Jag, mannen och Aurora packade ihop oss och åkte in till stan för att gå på Tivoli med min syster och hennes familj. Mötte lite kändisar där inne men de hanns inte riktigt med att umgås med alla då det var rätt fullt ös på barnen. Blev lite karusellåkande för Aurora och mig men tråkigt nog var hon inte riktigt upplags för det men så är de ibland. Destomer åkande för hennes mamma, jag älskar karuseller! Hem för ombyte och sedan iväg på "kalas" för mannens mormor. Blev inte så sent då jag skulle upp tidigt idag och jobba långpass 8 - 20. Hade dock en rast på en timme och då smet jag hem till familjen (bor 2 minuter från jobbet) för att umgås med mina älsklingar ♥ Gick sedan tillbaka till jobbet för att jobba de sista timmarna som var kvar. Är något mör efter denna dag vill jag lova men att ha en såhär hektiskt vecka är lite självvalt så jag ska hålla inne resten av mitt gnäll. Ska förflytta mitt trötta arlse från soffan till duschen/badet och efter det förflyttas arslet till sängen.


Går en mysig kvällspromenad

mms_img54733 (MMS)

Går en mysig kvällspromenad


äääntligen

har precis druckit min första kopp kaffe för dagen, helt underbart!


På promenad med syster

mms_img57024 (MMS)

På promenad med syster


påskkärring vs påsktjej


♥ mammas & pappas söta tös innan dagis imorse ♥
idag var det dags för påskfest på dagis, och min tös förvandlades till en
söt påskkärring men jag fick absolut inte kalla henne för påskkärring .
När jag var klar sa jag till henne att hon hade blivit en fin liten påskkärring,
då skrek hon nej, jag är en påsktjej


Det man inte har i huvudet det får man ha

i benen! Blir en härlig långpromenad hem från praktiken idag. Bytte jacka imorse och glömde självklart att flytta över plånboken. Jag skyller på att jag inte är en morgonmänniska och att jag överlag är rätt tankspridd ;)


mysigt i vårsolen

Jag och Aurora tog oss en härlig promenad i vårsolen efter dagis. Vi började promenaden med att stanna på lekplatsen och leka lite sedan gick vi vidare, tog en tur förbi farmor och farfar. Plockade blommor till pappa i deras trädgård. Sen gick vi en liten runda till innan vi svängde av hemåt för kvällsmat.



snabba resultat

Jag har fortfarande inte tappat mina graviditetskilon som jag så fint kallar de. Det är trots allt snart tre år sen mitt lilla hjärta kom men kilona vill inte bort för det. Jag vet mycket väl att de beror på mitt småätande, godis, kakor, läsk och så vidare. Jag har några gånger försökt med GI-metoden har väl gått lite sisådär och nu senast i höst började jag räkna kalorier med hjälp av viktklubb vilket funkade skitbra fram tills julen kom för då både bakade jag och krängde massa julgodis. Just godis är den stora boven i att jag inte tappar några kilon. Förra veckan bestämde jag mig för att de fick var nog med godis, bara sådär. Och vet ni vad, jag har inte ätit en godis bit, inte en kakbit, inte drukit någon läsk på en vecka. Det känns inte alls sådär äckligt jobbigt som de brukar göra, det känns bara riktigt bra. Det inte bara känns bra, det går bra med. -1kg på en vecka!


man kan inte mysa för mycket

Vårt lilla hjärta har varit på världens myshumör idag. Imorse låg vi i varsin soffa och kollade på tecknat men det varade bara i några minuter sen klättrade hon upp hos mig i den andra soffan. Hon borrade in sig mot mitt bröst
och sa att hon älskade mig. Hur underbart är inte det?! Vi låg där ett tag och hon snurrade runt och försökte
trycka sig närmre och närmre mig fast vårt skinn redan var klistrat i varandra. Efter en lång stund gick hon iväg och lekte och strax därefter kom Andreas upp. Då var hon på honom och skulle ha sitt pappagos och hon klamrade sig fast i honom och borrade sig in mot hans bröst. Snacka om härligt uppvaknande för en pappa. Satt ner allihopa tillsammans i soffan en stund sen åkte Andreas iväg för att fixa med bilen och då ville Aurora gosa lite mer så vi kröp ner under filten i soffan och läste. Sen var vi tvugna att avsluta myset för att det var dags för lunch och efter de vila. Aurora ligger fortfarande och vilar och Andreas är fortfarande iväg med bilen så nu har jag lite egenmys. Ska sätta på en kanna kaffe och läsa skvallerblaskor. Just how i like it!


en blöt fredag

Var på badhuset i Laholm idag, kommer alla gånger att åka dit igen. Kommer definitivt välja det framför badhuset i stan framöver. Badlandet för de minsta va nyrenoverat och helt klockrent för dom. Det fanns minogrottor, djur som sprutande vatten, vattenkanoner, en minibubbelpool, rutschkanor och de tre olika delar i bassängerna var det olika nivåer på vilket gjorde det hela ännu bättre. Aurora var dock lite skeptiskt i början och gillade inte riktigt vattnet utan klängde på mamma, pappa och morbror som en liten apa. Men efter en stund började hon släppa loss i det härliga vattnet. Vi hoppade upp och ner mellan tre olika bassänger och bubbelpoolen men vi var mest i de nyrenoverade badlandet. Det var massor med familjer på badhuset men mot slutet vi var där så tunnades det ut en del vilket var riktigt skönt.
   
   
   
   



 


en stark vilja

Läggningen har nu hållt på i drygt två timmar. Aurora har sprungit upp och ner ur sängen, skrik/gråtit en hel del. Har inte lyckats höra allt hon sagt men en genomgående mening är jag vill inte va här! Just den meningen gapar hon inifrån sitt rum, hon har nog trott att vi har haft mycket roligare här ute men det har vi icke. Vi är två trötta och utslagna föräldrar idag. Vi har försökt med allt, Andreas har legat i samma säng och mys med henne sedan var jag inne där nästa vända, låg och sjöng lite men de dög inte det heller. Sen gav vi upp lite vilket vi inte skulle gjort, hon fick komma upp i soffan och kela sen skulle vi lägga henne igen. Ni hör, hur dumt va inte det?! Nu ligger hon återigen i soffan här jämte mig. Insvept i en supergosig filt. Hon är helt tyst, allt jag hör är bara hennes tunga andning. Ögonen är inte riktigt lika pigga och öppna längre, sömnen är nog inte lång borta

insnurrad i det blå




dunk . dunk . dunk

Vaknade upp med både illamående och huvudvärk idag. Trots frukost, mycket vätska och värktablett så vill det inte ge med sig. När man vaknar upp på det sättet så känns det nästan som att hela dagen är förstörd. Tur man har en underbar tös som är så förstående, hon sitter och sjunger för mig och klappar mig på pannan och säger att de går över sen, gullunge!

när man trotsar vädret

   
Trots regn, rusk och kyla så valde vi att åka iväg för att köpa nya krukor och blommor till framsidan. Blev även plantering idag trots att de var sjukt kallt ute men jag ville ha fint på en gång, helst igår, så mannen var snäll och tog tag i det. Jag har ju inte direkt gröna fingrar så jag brukar bara stå vid sidan av och se söt ut. Inget undantag när de gäller det denna gången heller kan jag lova er. Men sötast av oss var lilltjejen (eller ska jag säga stora tjejen?) på sin finfina cykel, hon valde sin gamla cykel trots att hon fått en ny. Cykla de gjorde hon flera varv på gården med glädje, trots kylan. Hon skulle cykla till vilket pris som helst för cykla är ju de roligaste som finns just nu.


jag har tagit steget


Har länge funderat på att bli blodgivare och då menar jag verkligen lääänge. Det som har satt stopp för mig har  dels varit den lata sidan i mig och dels min nålskräck. Men idag efter att ha tittat på Efter Tio så känner jag att inte fan ska min nålskräck sätta stopp för en sånhär bra sak. Jag kommer att må dåligt och ha det lite jobbigt under några minuter medans jag ger blod och det kan jag bannemig stå ut med då jag vet att de personer som behöver blodet mår dåligt såpass mycket längre tid än vad jag gör och kanske är allvarligt sjuka. Jag mejlade in en anmälan om att jag vill bli blodgivare och fick svar direkt. Torsdag den 28 April 15.30 ska jag på första besöket och göra en hälsodeklaration och även göra lite andra undersökningar.


när man är själv

Har precis avnjutit en liten minilyx frukost bestående av äggmackor och kaffe. Har nästan en hel kanna kaffe kvar att hinka i mig samtidigt som jag ska titta på det underbara programmet Efter Tio. Gillar det programmet jättemycket men inte ofta jag får chansen att se det men idag har jag möjligheten till det och då sitter jag klart bänkad i soffan. Kommer bara lyfta på arslet när de är dags för en ny kopp kaffe, som det är nu.


lilla hjärtat ♥

Hade världens underbaraste stund med Aurora tidigare idag. Jag kommer leva väldigt länge på den stunden för den är helt ovärderlig. Jag låg ich njöt till fullo av varenda millisekund. Jag skulle lägga henne efter lunchen och då frågade hon om inte jag kunde ligga där inne och det kunde jag klart. La mig brevid henne och började sjunga massa barnvisor för henne samtidigt som jag strök henne i håret och över ansiktet. Hon låg och log hela tiden och efter en bra stund säger hon till mig att det var hennes tur. Då började hon sjunga blinka lilla stjärna för mig, bad mig blunda och strök mig över ansiktet sen fortsatte hon att pilla mig i håret och sjöng björnen sover. Sen när hon var färdigtsjungen så började jag om igen men då bad hon mig vara tyst sen kröp hon tätt tätt tätt intill mig och la sin arm över mig och tittade mig i ögonen och sa Mamma, jag älskar dig ... mycket!

A & C

Hade syster och hennes busunge Casper på besök här i förmiddags. Dom var här för att hämta bebissakerna och för att luncha. Jag och syster satt mest i varsin soffa och pratade, var nog lika trötta båda två. Våra två små busungar härjade runt i hela lägenheten, fast mest i vardagsrummet där dom byggt en koja. Aurora och Casper var så himla gosiga mot varandra, speciellt i kojan när dom trodde att ingen såg dom. Dom busade, skrattade, hade mys och var allmänt underbara som bara dom två kan vara när dom är tillsammans.
  


mammas lilla hjälpreda

Har varit ute i förrådet och röjt lite bland bebiskläder då syster ska låna/få lite till sin kommande lilla bebis. Var lite känslosamt faktiskt när man såg alla dessa små pyttekläder och man kunde koppla ihop kläderna till en specifik stund ♥ Aurora var med ute i förrådet och hjälpte till med att sortera och plocka ut kläder. Hon var
jätteduktigt och förstod att mosters bebis skulle få dom och hon var så givmild den lilla tösen. Lite mallig blev hon
allt också när hon sa att hon var stor och kläderna inte passade längre ♥


morgondiskussion

mms_img13584 (MMS)

morgondiskussion


Vad gör man när man är barnledig?

Vår Söndag började rätt segt, vi låg allihopa och drog oss i sängen en bra stund. Förflyttade sedan ut vårt segande i soffan där vi hade lite familjemys. Förmiddagen rullade inte på i många knop utan de var lugna puckar som gällde, klart man ska känna att det är Söndag. De enda aktiva vi gjorde innan lunch var att sätta igång en maskin tvätt. Men efter lunch rullade det på rätt bra för oss. Aurora blev hämtad av sin Farmor och Farfar för att åka på Cirkus med dom och kusinerna och så fort som stängt dörren så körde vi igång. Vika tvätt, tvätta mer, vika tvätt, damma, skaka alla kuddar och täcken, torka av, dammsuga plocka bort att småplock and so on! Vi börjar bli klara här hemma, har köket kvar som jag lovade mannen att ta imorgon istället då jag kände att jag inte orkade städa mer. Eller orkar gör jag väl men jag vill inte. Aurora är fortfarande iväg och vi ska möta upp henne hos hennes kusiner för det är grilltajm som gäller ikväll. Årets första grillning och de ska bli smaskens.

k l a s s f e s t

I Fredags hade vi i klasse en väldigt lyckad klassfest. När klockan var åtta hade alla ramlat in och festen var i full gång. Det var massa glada miner och många skratt. Känns som att man lärt känna vissa lite mer på djupet nu och det var superhärligt. Alla gick verkligen in för denhär festen och det var nog det som gjorde festen så jäkla lyckad. En del av oss, väldigt många traskade in mot stan för att avsluta kvällen på dansgolven i stan. Kan säga att min kropp kände av detta dagen efter, fötterna hade blåsor och benen träningsvärk. Det är så det ska kännas efter en lyckad kväll. Sen mådde huvudet och kroppen i övrigt som den förtjänade efter alkoholintaget.
   
   
   


Jaaag dööör!

Har värsta skrattattacken här hemma, skrattar så jag gråter!


gäääsp!

Har sovit skit dåligt inatt så nu på förmiddagen har jag tagit igen det och fytusan vad skönt och välbehövt det var. Har hunnit med lite plugg, kollat igenom lite uppgifter som jag snart ska påbörja. Men det ska jag absolut inte göra idag. Har hunnit med lite frukost men varken kaffe eller te, vilken katastrof. Får nog ta tag i det snart, kanske är för att jag inte druckit något av det som jag fortfarande gäspar. Får bli en kanna kaffe, eller två.


Efter frisörbesöket

mms_img28217 (MMS)

Efter frisörbesöket


Före frisörbesöket

mms_img65759 (MMS)

Före frisörbesöket


vilken härlig dag, lalalalalalala...

Hejsan alla glada (och sura)!
Har varit en tidigt men bra morgon för min del. Mannan lämnade lillan på dagis idag och jag kunde stiga upp i lugn och ro innan jag skulle bege mig till jobbet. På jobbet möttes jag av nybryggt kaffe och det är ju aldrig fel. Småpratade lite och sedan var det bara att köra igång. Allt har flytit på bra idag och har haft trevligt på jobbet. Är nu hemma igen då det var ett kort morgonpass idag. Ska snart börja packa lite saker till Aurora så hon ska hem till Sofia idag, hon ska vara där under tiden jag är hos frisören. Känner på mig att de kommer gå hur bra som helst då jag litar fullt ut på Sofia och sen gillar Aurora Sofia jättemycket. Så ingen blir nog gladare än henne, eller jo, kanske Sofia ;)


heavy heart

Dehär senaste dagarna har jag inte riktigt varit mig själv. Har hänt lite saker som har fått mig lite ur balans. Många tankar som snurrar och massa känslor som virvlar runt. Jag vet att de kommer ordna sig på ett eller annat sätt så jag försöker att inte oroa mig för mycket i onödan och ej heller måla fan på väggen. Men de är strängt att gå omkring i ovisshet. Väntar just nu på en kallelse som jag hoppas dimper ner i brevlådan snarast och att jag får en tid så fort som möjligt så att man kan återgå till sina "normala" tankar. Men som sagt, allting löser sig på ett eller annat sätt. Är så glad och tacksam över att jag har så många runtomkring mig som ger stöd och energi till mig. Min man, min dotter, min mamma, min pappa, min lillebror, min syster med familj, mina vänner - tack!


nytt ute


Här är våra finfina nya möbler ute på balkongen. Har inte haft några möbler där ute innan men jag har länge varit sugen på det men inte så lönt att köpa på hösten/vintern. För ungefär en vecka sen när det var riktigt fint vårväder tog vi tag i det och köpte nya möbler, dynor och filtar. Jag är riktigt nöjd med köpet men tråkigt nog har vi inte kunnat sitta ute och inviga möblerna än då det har varit lite dåligt väder. Har de inte regnat så har de varit riktigt kallt och har de inte varit de så har de blåst som fasen och ibland allt på en och samma gång. Längtar tills jag kan inviga möblerna med en stor kopp kaffe och massa njutning av solen.


smygstart på påsken

Auroras finfina påskris som hon ska ha på sitt rum. Hon var så glad
när vi satt på golvet och pyntade. Världens sötaste dotter satt med
världens finaste leende. Hon smälter mitt hjärta lite då och då varje
dag, min underbara älskade lilla Aurora ♥

  


Årets första . . . . . Jordgubbar!

mms_img37445 (MMS)

Årets första . . . . . Jordgubbar!


Femme Fatale

Läääängesen jag var ett fan av Britney Spears men nu börjar jag blir de igen :)
Här är några av de bästa låtarna från hennes nya album och det finns hur många
 bra låtar till som helst. Är la bara en eller två som är lite kassa. Men ja, Britney
 kommer nog gå på högvarv här hemma ett tag framöver om jag får bestämma.




min lördag

mysmorgon . några timmars jobb . hem . biomys . några timmars jobb . egentid


På bio :)

mms_img44971 (MMS)

På bio :)


April April din dumma sill . . .

Dagens första Aprilskämt
-
Ringde mannen strax efter sju när jag och Aurora skulle gå till dagis. Jag lät lite
  halvt panikslagen och sa att dörren hade gått i baklås och att han var tvungen att
  komma hem för att hjälpa mig att få upp den. Han blev lite smått förstörd och lät
  superstressad och frågade om jag skojade. Jag sa nej, jag får verkligen inte upp
  den, jag står här och svettas som en gris för de går inte.
  Det går inte många sekunder innan jag utbrister April April! Han tyckte inte det var
  lika skoj som jag tyckte då stressen ökade för att han redan hade fullt upp idag.
  Men jag fick mig iaf ett gott skratt!
Dagen andra Aprilskämt
-
Mamma hämtade upp mig vid busstationen och jag kollade lite skumt på bildörren
  sedan hoppade jag in i bilen och sa lite förvånade att du vet väl om att "listen" på 
  utsidan av dörren har ramlat av? Varpå mamma frågar, hänger det löst? Och jag
  svarar med ett Nej, den är helt av, den måste ha lossnat något stans. Mamma
  utbrister en liten suck och säger Jaahaaa. Sen tar de inte många sekunder innan
  jag säger April April! Kommer inte riktigt ihåg vad mamma svarade men någon i
  stil med Fan vad du är dum.
Dagens försök till Aprilskämt
-
Jag ringde min syster som ska ha barn i början av Maj. Sa att jag hade hört på
  radion att de är världens förväntade babyboom i April-Maj och att dom har gått
  ut med att man måste ringa i god tid och prata med dom och att beskedet kan bli
  att man måste vända sig till ett annat landsting för att få föda barn. För dom kommer
  antagligen inte ha plats här i Halmstad.
  Min syster gick inte på de, hon sa bara Ha Ha Ha, eller hur!

Äntligen fredag?

Fredag innebär oftast första dagen på ledighet för många men inte för mig. Inte som det ser ut i nuläget iaf. Jag ska inte klaga över det för jag älskar mitt jobb, har så fruktansvärt roligt och mina arbetskamrater gör att lite roligare. Anledningen till att de är såhär just nu är för att jag studerar heltid men halva Maj och hela Juni får vi inget studiestöd alls och det leder till att jag måste jobba. Så just nu studerar jag heltid och jobbar allt mellan 30 - 100 timmar i månaden. Men de rullar på bra, har en så förstående man och både han och jag vet att detta bara är under en kort period så vi härdar ut :) Ikväll är de iaf jobb för min del 15 - 22, sen imorgon är jag ledig och då ska jag gosa, busa, leka, mysa och ägna all min tid till underbara lilla Aurora. Sen på Söndag är de back to work igen. Men jag peppar mig med att de bara är under en så kort period. I sommar kommer de bli myyycket bättre, trots att jag ska jobba så kommer jag har mycket ledigt och jag har dessutom en vecka semester och jag längtar något så fruktansvärt. Vill bara att veckorna ska svisha förbi nu. Vill ha sommar och lite mer ledighet!

RSS 2.0